CM de rugby: el este Mihai Macovei, omul care poate placa şi un dinozaur. Secretele căpitanului României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Macovei culcă balonul în terenul de ţintă al Canadei
Mihai Macovei culcă balonul în terenul de ţintă al Canadei

Naţionala de rugby a României a obţinut, marţi seara, o victorie istorică la Cupa Mondială, reuşind cea mai spectaculoasă revenire din istoria competiţiei. Eroul nostru a fost chiar căpitanul, Mihai Macovei, autor a două eseuri.

Naţionala de rugby a României a obţinut, marţi seara, o victorie istorică la Cupa Mondială, reuşind cea mai spectaculoasă revenire din istoria competiţiei, „Stejarii” au învins Canada cu scorul de 17-15 după ce fuseseră conduşi cu 0-15 în minutul 52! Eroul nostru a fost chiar căpitanul, Mihai Macovei, autor a două eseuri. 

Mihai Macovei a reuşit cele mai multe placaje de la Cupa Mondială

Căpitanul României, Mihai Macovei, conduce în topul Cupei Mondiale, la placaje. El a reuşit pănă acum 41 de placaje, cu unul mai mult decât georgianul Mamuka Gorgodze. Pe locul al treilea la acest capitol se află canadianul Cudmore, cu 39 de placaje, iar pe poziţia a patra stelistul Viorel Lucaci, cu 37 de procedee reuşite. Performanţa lui Macovei este cu atât mai mare, cu cât el a reuşit şi ambele eseuri ale României, în meciul de marţi.

Pagina de facebook a World Rugby Cup a onorat performanţa lui Macovei cu o imagine care îl prezintă pe jucătorul nostru executând un placaj asupra unui dinozaur:

macovei foto facebook

Click! vă prezintă câteva lucruri inedite despre jucătorul nostru.

Nu poartă proteză. Macovei este unul dintre puţinii rugbyşti care evoluează fără proteză! El spune că nu poartă deoarece nu o suportă, iar acest lucru îl expune la un risc suplimentar, rugby-ul fiind unul din sporturile în care contactul este foarte dur. Acest lucru l-a şi costat, în 2008 rămânând, în timpuil unui turneu din Noua Zeelandă, fără patru dinţi, scoşi de cotul unui adversar!

A debutat în naţională acum 9 ani. Mihai Macovei a devenit căpitan al naţionalei României după Cupa Mondială de acum patru ani. El avea deja o experienţă de câţiva ani la prima reprezentativă, pentru care a jucat începând din 2006, devenind cu timpul om de bază. În vârstă de 29 de ani (îi va împlini la 29 octombrie), el va mai prinde sigur cel puţin o Cupă Mondială.

A început rugbyul la 10 ani, în blugi. Contactul lui Mihai Macovei cu rugbyul s-a produs la vârsta de 10 ani, din întâmplare. Un prieten din bloc l-a luat cu el la antrenament „De fericit ce eram, nici nu m-am mai dus să mă schimb. Am jucat în blugi şi într-un pulover”, declara Mihai pentru „Gazeta Sporturilor”. A făcut junioratul acasă, la Gura Humorului, după care a plecat la Baia Mare, formaţie pentru care a jucat 7 ani şi cu care a cucerit tot ce se putea câştiga pe plan intern.

macovei foto facebook

Încurajat de soţie din tribună. La actuala ediţie a Cupei Mondiale, jucătorii români sunt însoţiţi de soţii sau iubite. Nici Mihai nu face excepţie, Petronela, soţia sa, încurajându-l la fiecare meci. Cei doi au fost năşiţi de un alt rugbyst prezent în lotul României de la această competiţie, Valentin Ursache, şi de soţia acestuia.

Joacă în Franţa din 2012. După cei şapte ani petrecuţi la Baia Mare, Mihai Macovei a plecat în campionatul Franţei. El a jucat pentru Saint-Nazaire (2012-2014) şi Massy (2014 – 2015). În vară, el a semnat cu o altă formaţie din Hexagon, US Colomiers, o fostă forţă a rugby-ului european, dar care anul trecut a ocupat locul 8 în liga secundă a Franţei. Alături de al, la fosta câştigătoare a Cupei Challenge din 1998 a semnat şi talonerul Otar Turaşvili.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite