CM 2014. Echipele africane, principalele suspecte când e vorba de meciuri aranjate pentru câştiguri la pariuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Song

Federaţia cameruneză a deschis o anchetă, după ce marţi au apărut speculaţii că şapte jucători din lotul „Leilor Neîmblânziţi“ ar fi trucat meciuri la Mondialul din Brazilia. E doar un episod din istoria controversată a echipelor africane la CM.

Camerunezii au ajuns în Brazilia cu o zi întârziere, din cauza unei „greve“, după ce-au protestat împotriva faptului că n-au primit primele de calificare la turneu. Au încheiat grupa A pe ultimul loc, cu 0 puncte, iar la meciul cu Croaţa s-au făcut de râs. Nu numai din cauza scorului (0-4), dar şi după ce, pe final, doi coechipieri au fost la un pas de bătaie! 

Marţi, săptămânalul „Der Spiegel“ a lansat „bomba“. Jurnaliştii germani discutaseră înainte de partida din 19 iunie cu Raj Perumal, un singaporez condamnat şi arestat pentru implicarea în meciuri aranjate, fost  component al unei reţele care controla piaţa neagră a pariurilor din Asia de Sud-Est. 

Iar Perumal i-a anunţat pe jurnaliştii germani atât scor exact, 4-0, cât şi faptul că un jucător camerunez va fi eliminat. Exact cum s-a întâmplat, după ce, în minutul 40 al partidei, la 1-0 pentru croaţi, Alex Song, mijlocaşul defensiv al Barcelonei, l-a lovit inexplicabil, cu cotul în spate, pe Mandzukici. 

În premieră, Africa a avut două reprezentante în faza optimilor la un Mondial, dar atât Nigeria cât şi Algeria au fost eliminate. 

În 2010 a fost Nigeria

Nu e însă vreo surpriză. Chiar înaintea Mondialului, Ralf Mutschke, şeful departamentului de Securitate al FIFA, avertiza că mafia pariurilor ar putea încerca să aranjeze meciuri la turneul final. 

În plus, pe aceeaşi temă s-a discutat mult şi după CM 2010, echipa incriminată fiind atunci Nigeria, care a evut câteva meciuri suspecte. În partida cu Grecia, a doua din grupă, „supervulturii“ au condus cu 1-0, apoi mijlocaşul Keita a fost eliminat, pentru o intrare dură şi deloc necesare, undeva la mijlocul terenului, iar în partea secundă grecii au întors scorul (2-1). 

Atunci, BBC a dezvăluit că nigerienii ar fi fost implicaţi în meciuri aranjate, pe baza unor informaţii venite de la surse chiar din cadrul FIFA! 

Vezi şi 

Fifa se teme de pariuri necurate în faza a treia a grupelor. Ce măsuri a luat forul mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite