CIO a explicat de ce Comitetul Olimpic Rus nu a fost invitat la summitul de la Lausanne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul a fost decizia Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic Internațional din 12 octombrie de a elimina ROC.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Comitetul Olimpic Rus (ROC) nu a primit o invitație pentru a participa la summitul olimpic de la Lausanne din cauza suspendării sale, a relatat Serviciul de presă al Comitetului Olimpic Internațional (CIO).

Secretarul general al ROC, Rodion Plitukhin, a declarat anterior pentru TASS că, pentru a veni la summitul olimpic, care va avea loc la Lausanne pe 5 decembrie, Comitetul Olimpic Rus nu a primit o invitație din partea CIO.

După cum știți, ROC a fost suspendat prin decizia Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic Internațional la 12 octombrie 2023. În timpul suspendării sale, Comitetul Olimpic Rus nu are dreptul de a acționa drept Comitet Olimpic Național”, a răspuns un reprezentant al serviciului de presă al CIO când a fost întrebat de ce reprezentanții ruși nu au fost invitați la summitul olimpic de la Lausanne.

Problema participării sportivilor ruși la viitoarele Jocuri Olimpice de la Paris va fi discutată la summitul olimpic. În 2022, la eveniment au participat reprezentanți ai Rusiei.

Pe 12 octombrie, CIO a suspendat ROC până la noi ordine în legătură cu includerea în organizație a Consiliilor Olimpice ale regiunilor RPD, LPR, Zaporojie și Herson. Partea rusă a depus recurs împotriva acestei decizii la Curtea de Arbitraj pentru Sport.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024. În același timp, Rusia și Belarus nu au primit invitații la Jocurile Olimpice la timp. Pe 2 decembrie, președintele CIO, Thomas Bach, a declarat că decizia privind participarea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de la Paris va fi luată în martie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite