Chivu, din nou pe masa de operaţie. Românul poate rata dubla CFR - Inter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalul carierei lui Cristi Chivu este marcat de un şir interminabil de probleme medicale. Abia revenit în lotul lui Inter după o pauză de aproape jumătate de an, Cristi Chivu are în continuare dureri

Fostul căpitan al naţionalei României suferă cumplit la Milano. O banală luxaţie la deget suferită în august 2012 într-un meci de Europa League din Croaţia îl necăjeşte şi acum. Cele două operaţii din toamnă ar fi trebuit să-l pună pe picioare pe Chivu, însă lucrurile par să fie mult mai complicate decât se aşteptau iniţial doctorii lui Inter. Astfel, la mai puţin de-o lună după revenirea lui Chivu pe gazon (la 18 decembrie), presa din Italia a vorbit ieri despre o altă intervenţie chirurgicală în cazul fotbalistului de 32 de ani, a treia în ultimele patru luni. „Strânge din dinţi atunci când joacă. Trebuie să aibă o nouă operaţie la piciorul drept”, au notat cei de la Corriere dello Sport. 

Dacă acest lucru se va petrece, atunci Chivu va ieşi din planurile antrenorului Stramaccioni pentru încă două-trei luni, inclusiv pentru meciurile cu CFR Cluj din 16-imile de finală din Europa League. De altfel, în cei şase ani petrecuţi până acum la Inter, începând din 2007, n-a fost stagiune în care fundaşul român să n-aibă de-a face cu diverse accidentări. De la cap până la ultimul deget al piciorului, Chivu s-a “spart” ca un porţelan, perioada sa totală de indisponibilitate atingând aproximativ doi ani.

4 meciuri a jucat Cristi Chivu în acest sezon în toate competiţiile

Accidentarile lui Chivu

Cap (ianuarie 2010)
Suferă o fractură craniană în timpul meciului cu Chievo şi este imediat operat. De-atunci, doctorii i-au interzis să mai joace fără cască de protecţie.

Nas (martie 2007)
În meciul AS Roma - Lyon din Liga Campionilor, a primit o lovitură în figură, alegându-se cu o fractură de piramidă nazală.

Umărul drept (iunie 2008)
La finalul unui sezon în care a jucat cu umărul luxat, se operează la umăr după Euro 2008 şi după nunta cu Adelina.

Genunchiul stâng (noiembrie 2008)
Suferă o entorsă la genunchi pe parcursul unui meci disputat de Inter cu Reggina.

Adductori piciorul drept (noiembrie 2010)
Părăseşte prematur amicalul România – Italia din cauza unei întinderi musculare.

Degetul mic de la piciorul drept (iunie 2004)
S-a lovit în timpul unei banale partide de tenis cu piciorul. Peste câteva luni, a fost supus unei operaţii la al cincilea metatarsian.

Degetul al doilea de la piciorul drept (august 2012)
Ultima accidentare serioasă a fundaşului român, în prima repriză a meciului Hajduk Split – Inter

Glezna stângă (septembrie 2011)
A fost nevoit să se retragă de la un antrenament al lui Inter din cauza unei entorse.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite