CFR Cluj, ce dezamăgire în Conference League! Gol încasat în ultimele secunde și adio Europa! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj, obișnuită cu aerul tare al Europei în ultimele sezoane, a avut parte de cel mai tare adversar în turul II preliminar al Conference League, Adana Demirspor. După o prestație curajoasă în tur (1-1) românii au plecat cu șansa a doua în returul din Turcia.

Calculele hârtiei au fost respectate în prima parte a meciului. Adana s-a aruncat în atac din primul minut, a presat cu toate liniile, împinsă de la spate de un public pătimaș. CFR-iștii au scăpat de câteva ori ca prin urechile acului, dar au și ripostat, lovind bara prin Birligea (min. 17). După o jumătate de oră de forcing al gazdelor, ardelenii au reușit să mai echilibreze disputa.

Însă Adana a punctat spre finalul primei reprize, în urma unui corner, când Babajide a înscris necruțător după ce l-a depășit pe Mogoș (min. 43). Cu un dezavantaj de un gol după primul mitan, CFR Cluj a fost obligată să iasă mai mult la atac. Și, cum curajul se răsplătește, Birligea a obținut două avantaje dintr-un singur foc: agățat în careu de Gravillon, românul a provocat eliminarea acestuia, plus un penalty.

CFR Cluj spune adio cupelor europene în acest sezon. Foto Facebook
CFR Cluj spune adio cupelor europene în acest sezon. Foto Facebook

Mari probleme financiare în Gruia 

Turcii au făcut scandal, s-au creat busculade, s-au împărțit cartonașe galbene, dar decizia a rămas: Mogoș și-a asumat responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă și a înscris cu mari emoții, pe sub portar, care a fost la câțiva centimetri de a deveni eroul otomanilor! 1-1 și CFR reaprindea speranțele pentru calificarea în turul III preliminar al Conference League.

Chiar și în 10 oameni, Adana a fost periculoasă și a reușit să dea lovitura prin Ndiaye, în al patrulea minut al prelungirilor, punând capăt speranțelor românilor de a intra în reprizele suplimentare. CFR Cluj iese prematur din cupele europene și perspectivele sunt negre pentru gruparea ardeleană. Cu datorii imense și fără banii din Europa, fosta campioană se află în pragul colapsului financiar.

Adana Demirspor - CFR Cluj 2-1 (1-0)

În tur: 1-1

Au marcat: Babajide (43), Ndiaye (90+4)/ Mogoș (68 penalty)

Adana: Karacic - Svensson, Gravillon, Guler, Rodrigues - Stambouli, Akbaba - Yusuf Sari, Belhanda, Akintola - Ndiaye. Antrenor: Patrick Kluivert

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Kresic, Ajeti, Camora - Cvek, Muhar, Avounou, Krasniqi - Yeboah, Bîrligea. Rezerve: Bălgrădean, Hindrich - Morgan, Cr. Manea, Filip, Jefte, C. Deac, Otele, Konoplianka, Țîru, Tachtsidis, Fica. Antrenor: Andrea Mandorlini

Stadion: Yeni Adana

Conference League, turul II preliminar, manșa retur

Urartu - Farul 2-3 (2-3 în tur)

Sepsi - ȚSKA Sofia 4-0 (2-0 în tur)

Adana Demirspor - CFR Cluj 2-1 (1-1 în tur)

FCSB - ȚSKA 1948 3-2 (1-0 în tur)

Conference League, turul III preliminar

Sepsi - Aktobe (Kazahstan)

Farul Constanța - Flora Tallinn (Estonia)

FCSB - Nordsjaelland (Danemarca)

Partidele din turul III preliminar al Conference League se vor juca pe 10 august (tur) și 17 august (retur).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite