Cazul „Ţigancă de rahat” a ajuns şi în Parlamentul European, iar WTA a primit o scrisoare oficială, mai ales că pe 8 aprilie e Ziua Internaţională a Romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu a fost făcută "ţigancă de rahat" de jucătoarea franceză Caroline Garcia, în timpul meciului pe care cele două sportive l-au disputat, în turul I al turneului de la Charleston.

La 5-5 în setul decisiv, Garcia a spus: "Iată, o să pierd în faţa ţigăncii ăsteia de rahat!". Scandalul a ajuns şi în Parlamentul European. Deputatul român Cătălin Ivan a reacţionat, trimiţând o scrisoare oficială către WTA (Asociaţia de Tenis Feminin), prin care cere sancţionarea franţuzoaicei. 

Către Asociaţia de Tenis Feminin,

În timpul meciului de ieri, 04.04.2016, între Irina Begu şi Caroline Garcia, din turul I al turneului de la Charleston, SUA, a avut loc un incident mai mult decât neplăcut. Conform mai multor surse media, Caroline ar fi rostit următoarele cuvinte la adresa adversarei sale: "O sa pierd în faţa acestei ţigănci nenorocite, o să vezi!" Coincidenţa face ca acest nefericit incident să aibă loc când, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, sunt organizate o serie de evenimente la Parlamentul European, manifestări care susţin lupta împotriva discriminării faţă de romi şi promovează imaginea pozitivă a romilor în Europa. Codul de Conduită al Asociaţiei de Tenis Feminin (WTA) precizează că „este interzis abuzul verbal al jucătorilor asupra oricărui oficial, oponent, sponsor, spectator sau altă persoană aflată în incinta locului de desfăşurare al turneului”. Abuzul verbal este definit de WTA ca „orice declaraţie care implică lipsa de onestitate, care este peiorativă, jignitoare sau abuzivă în orice mod”. Prin încălcarea acestei secţiuni, jucătorii se supun unor sancţiuni financiare, cât şi depunctărilor sau suspendărilor, mai ales în cazurile flagrante. Precedentul este deja stabilit în cazul lui Nick Kyrgios. De asemenea, Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene interzice orice fel de discriminare bazată pe rasă, culoare, etnie sau origine socială. Consider că WTA ar trebui să ia măsuri cu privire la cazul Carolinei Garcia. Jucătoarea ar trebui sancţionată conform Codului de Conduita al Asociaţiei de Tenis Feminin, pentru ca astfel de atitudini să fie descurajate pe viitor! Aştept o decizie fermă a Asociaţiei de Tenis Feminin care să arate clar si fără echivoc lupta acesteia împotriva rasismului si a xenofobiei!

Cătălin Ivan

Membru al Parlamentului European

Vrei să o întâlneşti pe Simona Halep? Vine azi la un mall din Bucureşti pentru poze şi autografe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite