Câte puncte trebuie să strângă echipele româneşti pentru ca România să aibă la anul două echipe în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speranţele României pentru un parcurs foarte bun în cupele europene sunt puse în Steaua FOTO Răzvan Păsărică
Speranţele României pentru un parcurs foarte bun în cupele europene sunt puse în Steaua FOTO Răzvan Păsărică

Victoria Stelei contra lui Vardar Skopje a deschis drumul României către partea superioară a ierarhiei coeficienţilor UEFA. În acest moment, ţara noastră se află pe poziţia a 17-a şi trebuie să recupereze două locuri pentru a trimite anul viitor două echipe în Liga Campionilor.

În acest sezon, România are doar patru echipe calificate în cupele europene. Steaua joacă în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, iar Petrolul, Pandurii şi Astra Giurgiu evoluează în tururile preliminare din Europa League. Dacă aceste patru echipe vor avea un parcurs bun în acest sezon, sunt şanse mari ca anul viitor România să înscrie în cupele europene cinci echipe, dintre care două în Liga Campionilor.

Startul bun al Stelei în noul sezon ne dă speranţe. Dacă se va califica în grupe, echipa roş-albastră îşi va îmbunătăţi coeficientul cu patru puncte, ceea ce ar însemna un punct pentru ţara noastră în clasamentul coeficienţilor UEFA, scrie prosport.ro. Astfel, România ar mai avea nevoie de 0.468 de puncte pentru a depăşi Cehia, ţară clasată pe locul 15, care are dreptul de a înscrie în Liga Campionilor două echipe în fiecare sezon.

Pe lângă lupta indirectă cu Cehia, România se mai luptă şi cu Israel, Cipru şi Danemarca pentru a le depăşi în această ierarhie întocmită de UEFA.

Coeficienţi UEFA pentru sezonul viitor:

Locul 15: Cehia - coeficient: 21.350 (5 echipe)
Locul 16: Israel - coeficient: 21.125 (4 echipe)
Locul 17: România - coeficient: 20.882 (4 echipe)
Locul 18: Cipru - coeficient: 20.500 (4 echipe)
Locul 19: Danemarca - coeficient: 18.300 (5 echipe)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite