Canada, depunctată la Jocurile Olimpice, într-un caz de spionaj. Suspendare pentru antrenoare, dar și pentru pilotul dronei

0
Publicat:

FIFA a anunţat sâmbătă că a retras şase puncte selecţionatei feminine de fotbal a Canadei, campioana olimpică en titre, după ce a spionat cu ajutorul unei drone echipa Noii Zeelande, adversara sa de la Jocurile Olimpice din capitala Franţei, scrie Agerpres.

Naționala de fotbal a Canadei, implicată într-un scandal straniu
Naționala de fotbal a Canadei, implicată într-un scandal straniu

Această sancţiune nu o îi anulează total șansele matematice ale naţionalei nord-americane de a ajunge în sferturile de finală ale JO 2024. Canada păstrează șanse de calificare în fazele eliminatorii, mai ales că a învins cu 2-1 pe Noua Zeelandă joi, în meciul său de debut la JO 2024. Astăzi, campioana olimpică de la Tokyo 2020 joacă împotriva Franței.

Suspendări de un an dictate de FIFA

Antrenoarea Canadei, Beverly Priestman, precum şi alţi doi membri ai selecţionatei de fotbal feminin a ”frunzei de arţar”, inclusiv pilotul dronei, au fost ”suspendaţi din orice activitate legată de fotbal pentru o perioadă de un an”, a precizat Federaţia internaţională de fotbal. Incidentul s-a petrecut pe 22 iulie, cu ocazia unui antrenament al selecţionatei neozeelandeze.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite