CALCULE Halep e pe 5 în lume, dar la finalul lui martie poate ajunge pe 4. Cum o poate depăşi românca şi pe Azarenka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificarea în semifinalele turneului de la Indian Wells, coroborată cu eliminarea, în sferturi, a sârboaicei Jelena Jankovici, i-a adus Simonei Halep locul 5 mondial, cea mai înaltă poziţie pe care a fost, vreodată, o jucătoare din România. După turneul următor, de la Miami, Halep poate ajunge chiar pe 4!

Simona Halep se pregăteşte de semifinala cu Agnieszka Radwanska (vineri, după ora 20), de la Indian Wells (SUA). 

Chiar poloneza care i-a dat o mână de ajutor româncei să ajungă pe locul 5, după ce-a scos-o în sferturi pe Jankovici, singura care ameninţa poziţia lui Halep. 

Radwanska pleacă drept favorită, prin prisma locului 3 WTA şi a întâlnirilor directe (conduce cu 3-2), dar Simona are moralul ultimei victorii, una recentă. 

Luna trecută, în drumul spre titlul câştigat la Doha, românca a eliminat-o pe Radwanska, tot în semifinale, după un meci tranşat în două seturi, scor 7-5, 6-2. 

„Simona are un sezon incredibil, iar anul trecut a fost la fel. Am pierdut contra ei acum câteva săptămâni. Nu am jucat chiar aşa de rău în acel meci, dar ea a jucat un tenis senzaţional. N-am putut să fac nimic, dar abia aştept acum întâlnirea de la Indian Wells, mai ales că ea a urcat pe 5“, a spus ieri Radwanska, pentru site-ul oficial WTA.

225.000 de dolari şi 390 de puncte WTA a primit Halep, pentru calificarea în semifinale la Indian Wells

O DEPĂŞEŞTE PE AZARENKA? 

De luni, Halep va urca pe locul 5, dar până la finalul lui martie mai poate urca o poziţie. Halep are în acest moment 4.775 de puncte, cu 666 de puncte mai puţin decât bielorusa Victoria Azarenka. Însă românca mai poate aduna puncte la Indian Wells, unde Azarenka a ieşit din turul 2. 

Dacă va ajunge în finală va acumula 5.035 de puncte, iar un succes în ultimul act la turneul californian i-ar duce Simonei o zestre totală de 5.385 de puncte! Cu doar 56 mai puţin decât are Azarenka! Iar jucătoarea din Belarus, fost lider mondial, poate fi depăşită chiar în această lună. 

După Indian Wells (California), următorul turneu WTA este la Miami (Florida), între 17 şi 30 martie. Unde Azarenka, accidentată, nu va juca. 

Halep, în schimb, intră direct în turul 2 şi nici nu are de apărat decât 10 puncte, după ce anul trecut a fost eliminată în primul tur. Cu două victorii la Miami, adică atingerea optimilor, Halep va strânge 110 puncte, mai mult decât suficient pentru a o depăşi pe bielorusă. 

Un scenariu şi mai optimist, dar greu de îndeplinit, o poate aduce pe Halep, la finalul lui martie, chiar pe locul 3! E poziţia pe care o ocupă acum chiar Radwanska, cu 5.955 de puncte, adversara Simonei de sâmbătă, în semifinala de la Indian Wells. 

Şi căreia i se vor scade automat, la începutul turneului din Florida cele 450 de puncte pe care le are de apărat, după ce anul trecut a fost semifinalistă. 

Dacă astrele se vor alinia iarăşi pentru Halep, după Miami ar putea fi chiar pe 3! 

Trebuie să câştige la Indian Wells (care implică eliminarea Radwanskăi în semifinale), apoi la Miami să ajungă în fazele superioare, iar poloneza să piardă în startul competiţiei, sau să nu participe. Foarte greu, dar nu imposibil.

Top 5 WTA provizoriu

1.Serena Williams 12.660 puncte

2. Na Li 7.010

3. Agnieszka Radwanska 5.955

4. Victoria Azarenka 5.441

5. Simona Halep 4.775

Citeşte şi 

Cine o mai poate opri pe Simona? Halep a evoluat încântător cu Dellacqua şi s-a calificat la pas în semifinalele turneului Indian Wells

Simona Halep: „Mă bucur de tenis şi mă lupt pentru fiecare minge”

Simona e prima. De luni, Halep va fi cel mai bine clasată jucătoare din istoria României. Ce spune Virginia Ruzici

 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite