Buzărnescu, laude „fatale“: Ce a spus Ion Ţiriac despre Mihaela cu câteva ore înainte de accidentarea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La French Open, fostul jucător de tenis nici nu s-a dus să vadă vreun meci jucat de Mihaela Buzărnescu (20 WTA). Acum, în premieră, a ridicat-o în slăvi, înaintea duelului cu Elina Svitolina (5 WTA), unul care s-a încheiat în lacrimi pentru „Miki“.

Ion Ţiriac s-a trezit să remarce ascensiunea Mihaelei Buzărnescu în tenisul mondial cu câteva ore înaintea meciului care, probabil, va încheia sezonul româncei în circuitul feminin.

Sportiva de 30 de ani a fost nevoită să abandoneze meciul cu Svitolina din turul II de la Montreal şi, potrivit primelor informaţii, a suferit o entorsă la glezna dreaptă, având şi ligamentele afectate. Cu câteva ore înainte de căzătura care a îngrozit lumea tenisului, Buzărnescu fusese lăudată de Ion Ţiriac. Potrivit Telekom Sport, acesta a remarcat chiar repetatele probleme medicale care au afectat cariera lui „Miki“.

Ce a spus Ţiriac?

*Dacă mă întrebai acum şase luni dacă o văd în primele 50, spuneam că se poate, că e posibil, dar nu foarte probabil. Acum e în primele 20, mă întrebi dacă poate să ajungă în primele zece. Păi, după părerea mea, poate să ajungă în primele 10 în următoarea lună. 

*Miracolul e că ea a fost retrasă din tenis pentru 3-4 ani din cauze fizice, din motive fizice, vine înapoi la o vârstă care e totuşi respectabilă şi ajunge unde ajunge cu un efort fizic enorm.

*Singurul lucru care pe mine mă surprnde e cât de bine stă în teren. Că dă cu dreapta, dă cu stânga, dă încoace, dă încolo, asta cam toate ştiu să lovească o minge de tenis. Iar ea are o poziţie în teren ideală. 

*Fără să fiu prea tehnic, joacă în faţă, retrăgându-se în spate când e necesar, ca să lovească mingea mai din spate. În loc să stea în spate, cum stau 99% din jucătoare şi se duc în faţa, eventual, când vine mingea mai scurtă. Şi din când în când e prea târziu.

*E vocală. Mă gândesc că, în loc să aibă treabă cu morţii şi cu nu ştiu cine pe care îi înjură în orice moment, ar trebui să se gândească mai mult la adversară. Şi ar fi şi mai bună. Dar, dacă îi foloseşte treaba asta, atunci să rămână cu ea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite