Burdujan a plecat cu Tavria Simferopol din Ucraina şi s-a întors în Rusia. Cum afectează şi fotbalul situaţia din Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Burdujan. FOTO: lucianburdujan.ro
Lucian Burdujan. FOTO: lucianburdujan.ro

În martie, când situaţia din Crimeea devenise tot mai fierbinte, Tavria, echipa din Simferopol la care evoluează şi românul Lucian Burdujan a plecat într-un cantonament în Turcia, reluarea campionatului fiind întârziată, din motive de securitate. Duminică s-a jucat prima etapă în acest an, însă Tavria Simferopol nu ştie unde va evolua în viitorul apropiat: în campionatul ucrainean sau cel rus?

Debarcarea lui Ianukovici şi instabilitatea internă care a urmat după instaurarea noului regim din Ucraina au avut repercusiuni şi asupra fotbalului. 

Campionatul din ţara vecină ar fi trebuit reluat, după pauza de iarnă, pe 28 februarie, dar, din cauza problemelor socio-politice din Ucraina, nu s-au jucat etapele 19 şi 20. 

Până la urmă, prima etapă din acest an, cea cu numărul 21, s-a disputat în acest weekend, iar cel mai interesant meci, în acest context, a fost cel dintre Tavria Simferopol şi Dinamo Kiev (1-2). 

Culmea, trebuia să se joace la Simferopol şi era programat chiar duminică, în ziua în care locuitorii din capitala Crimeei au votat masiv pentru alipirea la Rusia. 

Din raţiuni de securitate, cei de la Tavria, echipă unde evoluează şi românul Lucian Burdujan (30 de ani), au acceptat însă să joace acest meci, din returul campionatului, tot în deplasare. 

„Nu ştim ce urmează“

„Am fost informaţi în urmă cu câteva zile că vom juca la Kiev, că la Simferopol nu se putea, îţi dai seama. Ţi-am mai spus că noi am plecat din Crimeea, la începutul lui martie, când situaţia se complicase aici, şi am făcut un cantonament în Antalya. Am luat o cursă charter din Turcia şi ne-am dus direct la Kiev“, a explicat Lucian Burdujan, pentru „Adevărul“. 

Fostul atacant de la Rapid, Vaslui sau Steaua ne-a mai declarat că nu ştie ce-i rezervă viitorul, mai ales că Tavria este din Crimeea, o zonă care va fi probabil anexată de Rusia. 

„Nu ştiu ce va fi în continuare. Îţi dai seama că nimeni de aici nu prea înţelege exact ce se întâmplă şi nici ce va fi în continuare. Aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile. Ne pregătim de următorul meci. Nu sunt probleme precum la Odessa, echipa va continua să joace, din ce am înţeles. Dar, cine ştie, poate vom evolua, în viitorul apropiat, în campionatul rus şi nu în cel ucrainean“, ne-a mai spus Burdujan. 

În prelungirile partidei de la Kiev, la 2-0 pentru Dinamo, românul a marcat golul de onoare al Tavriei şi prima sa reuşită în tricoul echipei la care evoluează din noiembrie 2013: „N-a contat golul meu, a fost un meci în care n-am avut nicio şansă“. 

1 gol în 3 meciuri are Burdujan pentru Tavria

Ieri, un parlamentar din Transnistria a trimis o scrisoare preşedintelului federaţiei de fotbal din Rusia, prin care solicită ca Tavria Simferopol şi FC Sevastopol, cele două echipe aflate acum în prima ligă din Ucraina, să fie acceptate în campionatul rus.

Patronul, arestat la Viena

Vineri, patronul Tavriei, Dmitri Firtaş, un ucrainean cu o avere de aproape 700 de milioane de dolari, a fost arestat la Viena, fiind acuzat de luare de mită şi alte infracţiuni. De altfel, rolul şi poziţionarea oligarhilor faţă de noua putere vor influenţa masiv şi viitorul fotbalului din Ucraina. 

Cel de la

Metalist

image

 Harkov, un alt apropiat al lui Ianukovici, este şi el pe lista persoanelor urmărite, iar patronul de la Cernomoreţ Odessa a desfiinţat echipa, care se afla pe locul 5 (!), din cauza problemelor financiare. 

Citeşte despre 

CRIZA DIN UCRAINA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite