Brădeanu: „Am trecut de grupe, dar vom lupta să ajungem cât mai sus!“ Tadici vrea să-şi ia revanşa contra Poloniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veterana lotului naţional de handbal feminin admite că România n-a fost în cea mai bună formă în jocul cu Ucraina, fiind de părere că presiunea din acel meci a avut un rol determinant asupra evoluţiei tricolorelor.

România a învins la limită Ucraina şi s-au calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin. Elevele lui Tadici, coordonate din teren de Aurelia Brădeanu, au fost lăudate de selecţioner, chiar dacă finalul cu Ucraina a fost pe muchie de cuţit. "Am tremurat un pic când ucrainencele au ajuns la un gol, dar trebuie să vă gândiţi că şi noi suntem oameni, că presiunea a fost enormă. Ştiam că e meciul decisiv, Ucraina avea şi ea şansa ei. E normal să joci cu teamă, pe undeva, şi cum se spune, de ce ţi-e frică, de aia greşeşti şi mai mult", a precizat Brădeanu la finalul jocului cu Ucraina.

Veterana lotului a făcut referire şi la următoarele trei partide pe care România le va juca în grupele principale, cu Ungaria, Spania şi Polonia. "Vom întâlni echipe puternice, dar noi vom da totul pe teren. Important e să progresăm de la meci la meci. Acum vrem să ne tragem sufletul după trei jocuri extrem de dificile, iar apoi să pregătim următoarele trei dispute. Ne-am dorit să trecem de grupe, acum vom lupta să mergem mai departe, cât mai sus! Cred că vom progresa de la meci la meci", a conchis Brădeanu.

Tadici vrea revanşa cu Polonia

Selecţionerul României, cunoscut drept un tip foarte intransigent, şi-a felicitat elevele după jocul cu Ucraina şi a prefaţat două dintre partidele pe care tricolorele le vor juca în grupa principală 1. "Au muncit mult să ajungă aici. Eu cred în ele, unele s-au sacrificat, joacă accidentate. Sunt obosite, fac sacrificii şi nu pot decât să le mulţumesc. Unitatea de grup este extraordinară în echipă. Mă bucur că Polonia s-a calificat. Nu pentru că a plecat Rusia, ci doar pentru că avem o revanşă de luat în faţa Poloniei după Mondialul de anul trecut (România a fost eliminată de la CM de Polonia, în optimi). Oricum, e un adversar dificil, cu doi interi de valoare, Kudlacz şi Wojtas. Sper să ne luăm revanşa. Ungaria a avut întotdeauna o echipă puternică. Sunt fără Gorbicz, dar au alte jucătoare capabile să facă diferenţa. Noi, însă, putem să le punem probleme. Cred în acest grup, în fetele mele", a precizat Tadici pentru Gazeta Sporturilor.

România va întâlni Ungaria (sâmbătă, ora 21.30), Spania (luni, ora 17.00), Polonia (miercuri, ora 17.00), toate cele trei partide urmând a fi transmise de TVR.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite