Boloni a făcut o legătură între eşecul Stelei în Liga Campionilor şi situaţia tristă în care se află Bourceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boloni

Fostul selecţioner a explicat de ce campioana României a fost ciuca bătăilor în cea mai tare competiţie intercluburi şi a evaluat şansele revenirii sale la echipa naţională.

Steaua şi-a încheiat parcursul în Europa cu un nou eşec, la Londra, în faţa lui Chelsea, scor 0-1. Rezultatul a transformat gruparea din Ghencea în cea mai slabă din istoria modernă a Ligii Campionilor.

Aflat în Qatar, acolo unde pregăteşte Al-Khor, Ladislau Boloni a urmărit parcursul fostei sale echipe în cea mai tare competiţie intercluburi.

Ce a spus?

„Credeam că Steaua se va califica în Liga Europa. După părerea mea, acesta trebuia să fie obiectivul lor. Steaua nu are, deocamdată, puterea să treacă de grupele Ligii Campionilor. Echipa trebuie să demonstreze acum, la greu, că pe plan national e cea mai bună grupare“, şi-a început Boloni discursul.

El crede că pentru campioana României urmează un moment de răscruce. „Cred că Steaua va lua între 12 şi 15 milioane de euro din această participare la Ligă. Steaua trebuie acum să decidă ce plan va pune în aplicare. Vrea să investească în aducerea de jucători sau în creşterea juniorilor? Dacă vor să ajungă în elita fotbalului au nevoie de 40, 45 de milioane de euro. Niciun jucător important nu acceptă să vină în România. Bourceanu câştigă 15.000 de euro lunar. Acesta e un salariu care se plăteşte în liga secundă din Franţa. Trebuie să scoată bani mai mulţi“, a adăugat Boloni.

Spune că nu e dorit la naţională

În ultima perioadă, numele lui Boloni s-a aflat pe fel de fel de liste care se fac pentru înlocuirea lui Piţurcă. Omul care a stat pe banca tricolorilor, în 2000-2001, nu crede că are mari şanse să revină la prima reprezentativă.

„Din punctul meu de vedere, e tentant şi interesant să fii selecţioner. Din păcate, eu simt însă că prezenţa mea la cârma echipei naţionale ar deranja. Aşa simt eu, aceasta e senzaţia mea“, a spus fostul selecţioner.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite