Belgia şochează Europa: Încă o decizie controversată în lupta cu coronavirusul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit celor mai optimiste estimări, un vaccin va apărea abia peste un an şi jumătate sau chiar peste doi ani
Potrivit celor mai optimiste estimări, un vaccin va apărea abia peste un an şi jumătate sau chiar peste doi ani

Ţara care a înregistrat până acum peste 50.000 de cazuri şi mai mult de 8.000 de decese încearcă, cu disperare, să ţină situaţia sub control.

Belgia continuă să ia o serie de măsuri extreme în plină pandemie! Mai întâi, a fost întreruperea definitivă a sezonului fotbalistic, iar asta într-un moment în care nimeni nu oficilizase o asemenea decizie în Europa. Între timp, Olanda şi Franţa au procedat la fel cu campionatele lor interne, însă, în general, restul continentului are planuri concrete de reluarea meciurilor, încă din această lună.

Şi în Belgia urmează, totuşi, să fie o ultima şedinţă privind viitorul acestui sezon, însă, în proporţie de 99%, campionatul nu se va mai relua pentru a încheia actuala stagiune. În schimb, potrivit presei locale, noul sezon ar urma să debuteze în luna august. Cu tribunele goale! Până aici, nimic neobişnuit, fiindcă peste tot în lume fotbalul va reveni pe teren, fie de acum, fie peste câteva luni, fără spectatori. 

Doar că belgienii au mers şi mai departe şi au anunţat că arenele vor rămâne goale până la apariţia unui vaccin pentru COVID-19! E o decizie şocantă, în condiţiile în care, acum câteva zile, oamenii de ştiinţă au explicat pentru CNN că e posibil să n-avem niciodată un vaccin pentru COVID-19, dând exemplul virusului HIV pentru care nu există un vaccin nici acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite