Tenisul românesc, zguduit: Ion Ţiriac renunţă la şefia federaţiei. Declaraţii virulente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiriac

Scandalul născut de retragerea jucătoarelor din lotul olimpic a intrat într-o nouă etapă. Una în urma căreia FRT va avea un nou şef.

Ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRT), în iunie 2019, Ion Ţiriac (82 de ani) va renunţa la această funcţie, luna viitoare.

Anunţul a fost făcut de omul de afaceri, într-o declaraţie acordată pentru Digi Sport: „Pe mine mă întrebaţi de acum ca persoană fizică, pentru că oamenii îşi vor alege un nou preşedinte la FRT. Cine? Domnul Iohannis e ocupat cu preşedinţia, domnul Cîţu e cu Guvernul, pe alţii nu mai ştiu“.

Reacţia lui Ţiriac vine după ce ministrul Tineretului şi Sportului (MTS), Eduard Novak, a criticat vehement decizia jucătoarelor de tenis de a renunţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Această decizie a fost apărată însă de Ion Ţiriac. După scandalul apărut, la finalul săptămânii trecute, MTS a ameninţat că va tăia finanţarea Federaţiei Române de Tenis. Această ameninţare a fost ironizată însă de actualul şef FRT.

„Ce finanţare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui (n.r. - Eduard Novak) e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup“, a spus Ţiriac.

CITEŞTE ŞI:

Begu se apără de furia românilor: Irina a explicat că e bolnavă şi că nu poate merge la Tokyo

Ilie Năstase fuge de tenisul românesc: Răspuns tranşant despre preluarea funcţiei de preşedinte

Sorana Cîrstea contraatacă: A explicat de ce a refuzat participarea la Jocurile Olimpice

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite