Becali continuă cu ameninţările: „Povestea asta e penală!“. Ce riscă portarul pe care l-a dat afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titularul postului de portar la FCSB, aflat în ultimele şase luni de contract, a semnat cu formaţia din Gruia, provocând furia latifundiarului din Pipera.

FCSB n-a mai luat un titlu din 2015, iar acum, după prima etapă din play-off, a ajuns la 6 puncte de locul 1! În acest moment, depăşită în clasament de CFR, Craiova şi Botoşani, vicecampioana are a 4-a şansă la titlu.

Cum e iminent un nou rateu în campionat şi implicit pierderea banilor din Liga Campionilor, Gigi Becali simte cum pământul îi fuge de sub picioare. Şi caută vinovaţi! Astăzi dimineaţă, într-o intervenţie telefonică la Pro X, Becali a „turbat“, anunţând că Bălgrădean, titularul postului de portar, a semnat cu CFR Cluj! Omul de afaceri îl critcase pe „Pufi“ şi după prima etapă din play-off, reproşându-i golul de 2-2 pe care l-a încasat în meciul cu Botoşani. Acum, după ultimele evenimente, Becali a spus, răspicat, că portarul, de fapt, a căutat să-şi ajute viitoarea echipă, primind golul egalizator la Botoşani!

„Nu e o ştire bombă cu Bălgrădean, e bombă atomică! A semnat acum zece zile. Am aflat de la cineva care mi-a dat un mesaj. Am crezut că e glumă. L-am sunat şi mi-a zis că a semnat acum zece zile. I-am zis: «Trebuia să-mi spui ca să nu aperi cu Botoşani. Nu-ţi dai seama cât de grav e? Cum să aperi cu Botoşani când tu ai semnat cu o contracandidată? Bă, mingea aia respinsă cu Botoşani...Nu te acuz, că nu vreau să fac păcate. Dar tu nu mai aveai concentrare. Tu te gândeai la CFR Cluj, să ia campionatul şi tu să joci în Liga Campionilor». Mi-a zis că i-a fost ruşine să-mi spună. Dacă zicea nu mai apăra el cu Botoşani. Nu i-a fost ruşine să apere cu Botoşani? CFR Cluj trebuia să mă înştiinţeze că vrea să negocieze cu Bălgrădean. Aşa e regulamentul. El a semnat cu CFR Cluj şi poate a luat şi o primă la semnătură. E direct mită! A pus mingea direct pe tavă celor de la FC Botoşani. E viciere de rezultat“, a tunat Becali.

Acesta a explicat că Bălgrădean va fi trecut pe linie moartă până la vară, el, oricum, neprimind vreo ofertă de prelungire a contractului. „Dacă voiam să prelungim contractul, îi spuneam, dar n-am avut intenţia asta. I-am spus: «Ia catrafusele şi du-te la tine acasă. Ce contract să mai ai? Du-te şi vezi de treaba ta la CFR». De ce să-l ţin? Să ţin spionul în casă? Cum să mai apere el?“, a afirmat patronul vicecampioanei. Becali şi-a continuat apoi tirada într-o declaraţie oferită pentru „Gazeta Sporturilor“: „Povestea asta e penală! Nu mai e de legile jocului!“.

Amenzi pentru jucător şi club şi atât

Deşi Gigi Becali face acum scandal şi ameninţă în stânga şi în dreapta, în realitate, Bălgrădean şi CFR nu vor păţi mare lucru. 

Din declaraţiile date de patronul FCSB reiese că Bălgrădean se află în ultimele şase luni de contract. În astfel de cazuri, un fotbalist e liber să negocieze şi să semneze cu cine vrea! Exact asta a făcut şi Bălgrădean! Unde a greşit, totuşi? Că nu i-a informat pe cei de la FCSB asupra acordului semnat cu CFR pentru sezonul viitor. Potrivit regulamentului, Bălgrădean şi CFR aveau obligaţia de a face acest lucru. Cum n-au procedat conform regulamentului, jucătorul riscă o sancţiune de 1.000 de lei, iar CFR poate primi o amendă de 1.500 de lei. Ambele sancţiuni pot fi aplicate de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite