Australian Open 2017: şoc pe tabloul masculin, Novak Djokovici a fost bătut în turul al doilea de uzbekul Denis Istomin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici, locul 2 ATP, a fost învins în turul al doilea de jucătorul uzbek Denis Istomin, locul 117 ATP, în turul al doilea de la Australian Open.

Sârbul Novak Djokovici, al doilea jucător al lumii, de şase ori câştigător la Australian Open, a fost eliminat din turul al doilea de la Melbourne! Surpriza poartă numele lui Denis Istomin. Uzbekul în vârstă de 30 de ani, clasat pe locul 117 ATP, a primit un wild-card la ediţia din acest an şi este la cea mai mare performanţă a carierei.

Meciul a durat 4 ore şi 48 de minute, iar Istomin s-a impus în cinci seturi, scor 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4. Pentru Djokovici, încă de la primul joc s-au arătat semnele proaste. Sârbul şi-a ţinut serviciul după un game mamut, de 16 minute, la finalul căruia i-a propus în glumă oponentului să treacă direct la tie-break. Şi chiar s-a ajuns la tie-break în primul şi în al patrulea set,  ambele adjudecate de Istomin.

Dacă Djokovici nu mai ieşise atât de devreme dintr-un turneu de Grand Slam de la Wimbledon 2008, Istomin nu mai bătuse niciodată un jucător din Top 10 la una dintre cele patru mari competiţii ale anului. De fapt, Istomin avea în palamres o singură victorie la un jucător din primii zece, contra lui David Ferrer, la Indian Wells 2012.

Ce a spus Djokovici

"Felicitări lui Denis, a meritat victoria. A jucat cu agresivitate, a servit foarte bine şi nu puteam face prea multe. A fost intens, însă a fost una din acele zile în care nu te simţi foarte bine, nu ai ritm şi adversarul joacă foarte bine. Eu nu subestimez niciodată un adversar, indiferent la ce turneu joc. Îi respect pe toţi. Faptul că a jucat atât de bine este extraordinar. A jucat peste nivelul său şi trebuie să i se recunoască meritele pentru asta", a spus Djokovici.

Istomin a declarat că l-a surprins şi pe el faptul că s-a putut impune în faţa sârbului. "Îmi pare rău pentru Novak, a jucat foarte bine astăzi. Este cea mai mare victorie a mea. M-am surprins şi pe mine astăzi. Este extraordinar. Sunt extrem de emoţionat", a afirmat sportivul.

Şi Radwanska e out
Surprizele nu au ocolit nici tabloul feminin, părăsit prematur de poloneza Agnieszka Radwanska. A treia jucătoare a lumii a fost învinsă fără drept de apel de croata Lucici–Baroni, 6-3, 6-2, în 62 de minute de joc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite