Atletico Madrid de România! Ce echipă din Liga 1 se poate compara cu „gigantul” spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Budescu (în alb) e golgheterul Astrei, cu 8 reuşite FOTO Mediafax
Constantin Budescu (în alb) e golgheterul Astrei, cu 8 reuşite FOTO Mediafax

Într-un clasament al eficacităţii echipelor din Europa, o formaţie din prima divizie a României împarte un loc onorant cu Atletico Madrid.

Cu 38 de goluri marcate în 14 meciuri, Astra Giurgiu este printre cele mai ofensive echipe ale Europei. Este devansată de trupe „de pe altă planetă”, precum Barcelona, Real sau Manchester City, dar e la egalitate cu o altă forţă a Spaniei, Atletico Madrid, echipă ce tocmai a plasat 7 goluri în poarta lui Getafe. Bineînţeles că nici adversarii giurgiuvenilor nu sunt de acelaşi calibru cu cei din La Liga, rămâne însă remarcabilă pofta de gol a fotbaliştilor antrenaţi de Daniel Isăilă.
Astra are 11 străini în lot, care au marcat laolaltă 19 goluri, adică jumătate dintre reuşitele echipei patronate de Ioan Niculae. Golgeterul echipei este un român, Constantin Budescu, cu opt goluri, urmat de macedoneanul Mirko Ivanovski, cu 6 goluri în dreptul său. După luni la rând în care s-a bătut cu pumnii în piept că Steaua n-are rival în România, Reghecampf a admis că duelurile Stelei cu Astra de la sfârşitul anului (restanţa plus meciul programat) vor cântări greu în ecuaţia titlului.
Lider din Andorra
Dacă introducem în calcule şi campionatele liliputane, ierarhia eficacităţii ar avea un lider supriză. După 7 meciuri derulate din campionatul andorran, Lusitanos a marcat de 30 de ori, adică peste 4 goluri pe meci.


Cele mai ofensive echipe ale Europei


Formaţie Campionat Medie goluri
1.Olympiacos         Grecia    3,16
2. FC Barcelona    Spania    3
3. FC Salzburg       Austria    2,93
4. Real Madrid       Spania     2,85
5. Manchester City Anglia      2,83
6-7. Astra Giurgiu   România  2,71
Atletico Madrid          Spania     2,71
8. Şahtior Doneţk     Ucraina 2,58


IOAN NICULAE, CHEMAT LA LPF PENTRU EXPLICAŢII
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite