Atenţie, Steaua! Chelsea a găsit formula magică pentru returul de joi. „Adevărul“ explică modul în care a fost „metamorfozată“ o echipă doborâtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramires e îmbrăţişat de Oscar, după golul egalizator cu Manchester United
Ramires e îmbrăţişat de Oscar, după golul egalizator cu Manchester United

Londonezii vor arăta cu totul altfel în returul de pe „Stamford Bridge“ în care Rafa Benitez va folosi, aproape sigur, o linie mediană care a dominat repriza a doua a meciului cu Manchester United.

Chelsea n-a impresionat la Bucureşti, cu Steaua, însă a ţinut în şah United, la Manchester, la trei zile distanţă. Există o explicaţie pentru această „metamorfoză“: doar patru dintre titularii de la Bucureşti, Cech, Luiz, Lampard şi Oscar, au fost în primul 11 şi în Cupa Angliei. 

De exemplu, oameni de bază, Ashley Cole şi Ramires, n-au bifat niciun minut pe „Arena Naţională“, dar au fost integralişti în remiza, scor 2-2, pe „Old Trafford“. Mai mult, omul care l-a înlocuit pe Cole la Bucureşti, Bertrand, a provocat penalty-ul din care Rusescu a înscris. Duminică, acelaşi Bertrand n-a jucat niciun minut.

Benitez l-a învins pe Ferguson

Mult contestatul antrenor al londonezilor, Rafa Benitez, a dovedit contra lui United că are clasă. Manchester a condus cu 2-0 la pauză, însă spaniolul a câştigat „repriza antrenorilor“ şi duelul cu Alex Ferguson. 

Cenuşăreasă în prima parte, Chelsea a revenit în partea secundă la rangul de prinţesă a Europei, mai ales datorită inspiraţiei lui Benitez. Acesta a făcut o dublă schimbare prin care a recâştigat mijlocul terenului, şi a schimbat faţa jocului „albaştrilor“. Astfel, Hazard şi Obi Mikel i-au înlocuit pe Moses şi pe Lampard. Cele două mutări l-au trezit la viaţă şi pe Ramires, care era mult mai defensiv lângă Lampard. Lângă Obi Mikel, brazilianul şi-a recâştigat elanul ofensiv, iar spre deosebire de Moses, Hazard a jucat mult şi în centru, nu doar în bandă. 

Efectele deciziilor tactice luate de Benitez s-au văzut şi pe tabela de marcaj. Hazard a înscris superb, iar Ramires a egalat, trimiţând confruntarea cu United la rejucare, de această dată pe „Stamford Bride“.

Cu siguranţă, formula din linia mediană care a dominat United va fi folosită şi joi contra Stelei.

Cum a răspuns Steaua?

Roş-albaştrii s-au pregătit pentru returul din optimile Ligii Europa, odihnindu-şi titularii în partida de la Piatra Neamţ, câştigată cu 4-3. Astfel, Chiricheş, Chipciu şi Tănase n-au jucat deloc cu Ceahlăul, în timp ce Râpă a intrat din minutul 52.

Manchester United – Chelsea în cifre

Prima repriză

4 :Şuturi pe poartă: 2

57% :Posesie: 43%

309 :Pase reuşite: 228

Repriza a doua

0 :Şuturi pe poartă: 8

46% :Posesie: 54%

240 :Pase reuşite: 279

Cum va arăta Chelsea cu Steaua 

Cech  - Ivanovici, Cahill, Terry, Cole – Obi Mikel, Ramires – Hazard, Mata, Oscar – Torres

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite