Articol superb al americanilor în urma finalei dintre Halep şi Wozniacki: „Old Simo nu ar fi stat dreaptă, după ce s-a îndoit. Nu ar fi luptat şi zâmbit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Guliver / Getty Images
Simona Halep FOTO Guliver / Getty Images

„Simona Halep şi Caroline Wozniacki au risipit îndoielile cu o finală magnifică“, se arată într-un articoul apărut în New Yorker. „Old Simo nu ar fi stat dreaptă, după ce s-a îndoit. Nu ar fi luptat şi zâmbit în acelaşi timp“, apreciază autorul.

 Autorul articolului observă marile schimbări din jocul şi din atitutudinea Simonei Halep între finala de la Roland Garros şi cea de acum.


„În ultimele şase luni, Halep şi-a schimbat jocul. Primul serviciu e mai bun, şi nici cu al doilea nu mai e atât de predictibilă. Cea care era privită în principiu  ca o jucătoare defensivă, a devenit mult mai agresivă. În cele două meciuri cu Kerber şi Wozniacki, două dintre cele mai devensive jucătoare, Halep a înregistrat ceva fabulos: 90 de lovituri direct câştigătoare. Şi-a asumat riscuri în loc să joace lovituri de siguranţă.


Şi, se pare, s-a schimbat. În loc să se interiorizeze şi să să dojenească pentru erori, ea a rămas calmă. E vorba de o nouă atitudine la ea: e mai senină, mai bucuroasă de ce face. Au fost momente când, o spune chiar ea, „Old Simo“ ar fi renunţat. Ai putea spune că rezultatul este ca în mai (n.r. – finala Roland Garros): încă un meci care ar fi putut fi câştigat, încă un eşec. Dar vechea Simona nu ar fi stat dreaptă, după ce s-a îndoit. Nu ar fi luptat şi zâmbit în acelaşi timp.


Victoria lui Wozniacki a fost o vindecare: nimeni nu se va îndoi de meritul ei de a fi pe primul loc. Oamenii pot discuta despre absenţa Serenei Williams pentru a mai submina din victoria lui Wozniacki. Dar n-ar trebui să fie niciun asterics acolo. Partea feminină a tabloului a fost cu adevărat remarcabilă. A fost ca şi cum, în absenţa Serenei, jucătoarele au căutat să compenseze: au lovit mai tare. Au alergat mai mult. Au servit mai bine. Au fost mai curajoase“. 

10 predicţii curajoase pentru restul sezonului. Prima dintre ele: „Simona Halep va cuceri titlul la Roland Garros“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite