“Arena Naţională” a avut un aviz provizoriu de la ISU. Când se va putea juca din nou pe acest stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat că Primăria Capitalei ar putea primi în această săptămână de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă autorizaţia de funcţionare pentru "Arena Naţională".

"Chiar vorbeam cu secretarul general-adjunct al FRF, domnul Bodescu, şi îmi spunea că cei de la Primărie speră să obţină în această săptămână autorizaţia, inclusiv cel de la primărie m-a sunat şi mi-a spus că au dat deja drumul la documentaţie pentru a se obţine autorizaţia. După câte ştiu eu, legislaţia nu permite o derogare provizorie şi stadioanele trebuie să îndeplinească condiţiile. Cred că o să înceapă controalele pe fiecare stadion în parte, să poată să le pună în regulă şi mi se pare normal să fie aşa pentru că până la urmă trebuie să funcţionăm în normalitate", a declarat Argăseală.

În schimb, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat că "Arena Naţională" a avut până în prezent avize provizorii, care au permis desfăşurarea evenimentelor sportive pe cel mai mare stadion al ţării.

"E un lucru care m-a surprins şi pe mine, pentru că nu ştiam de acest lucru. Atât timp cât îţi faci toate întâlnirile de lucru, de organizare de meci, inclusiv cu reprezentanţi ISU, ai Primăriei, te aştepţi să ai toate autorizaţiile, toate avizele. Mai mult decât atât, organziatorii de la vremea respectivă, finală de Cupa României sau finală de Cupa Ligii să îţi iei autorizaţiile pentru focurile de artificii şi de fapt să nu ai autorizaţia este foarte ciudat. Din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Primăriei, ei ne spun că sunt foarte încrezători că până la finalul acestei săptămâni se vor rezolva lucrurile. Până acum, a existat un aviz provizoriu, nu unul definitiv din partea ISU, iar problema apare în ceea ce priveşte gradele de ignifugare a acoperişului, în sensul că în Germania, treapta a treia este treapta maximă, în timp ce în România operăm cu cinci clase. Automat, considerăm că treapta a treia în Germania reprezintă treapta a cincea în România. Cam asta este ceea ce reprezentanţii Primăriei trebuie să seteze cu cei de la ISU", a declarat Burleanu.

“A existat de la început o contrazicere între ISU şi constructorul stadionului, respectiv beneficiarul acestuia. Ar trebui o expertiză, un experiment, pentru a vedea dacă acest material al acoperişului corespunde cerinţelor de securitate. Daca nu poate fi omologat, atunci trebuie înlocuit, dezafectat. A mai fost sesizată lipsa unor scări de evacuare din subsol, unde e amenajată parcarea. Ştiu că mai erau nişte probleme cu hidranţi, cu un bazin care să fie construit pentru a reţine apa necesară în caz de nevoie”, a dezvăluit şi directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, citat de Sport Total FM. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite