Andrea Mandorlini: „Trapattoni a prezis că voi ajunge un mare antrenor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Maurizio Trombetta, ardelenii au adus pe banca tehnică un alt italian. Primul peninsular care vine în campionatul intern după ce a antrenat în Serie A vrea Cupa şi campionatul cu echipa din Gruia.

Recomandat oficialilor ardeleni de conaţionalul său, Walter Zenga, Mandorlini speră să poată rivaliza în materie de realizări profesionale cu cel care i-a marcat începuturile carierei de antrenor: Giovanni Trapattoni.

În urmă cu aproape o lună, conducătorii de la CFR au decis să-l înlocuiască pe portughezul Tony Conceicao. Au început căutările şi au ajuns la concluzia că le trebuie un antrenor italian. Aşa că i-au cerut ajutorul lui Walter Zenga, în prezent la Palermo.

Fostul portar al lui Inter le-a oferit românilor trei nume, iar oficialii din Gruia l-au ales pe Mandorlini. Au luat legătura cu el, tot prin relaţia lui Zenga, cel care a fost, practic, intermediarul acestei „afaceri". „De la prima discuţie mi s-a părut că este exact ceea ce noi căutam", a mărturisit preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

S-a consultat cu italienii

După câteva discuţii telefonice, Mandorlini a ajuns în România. A bătut palma cu şefii de la Cluj, acceptându-le oferta. „Pentru mine este o mare provocare. Nu este deloc uşor să pleci din ţara ta şi să te duci să antrenezi într-un mediu total necunoscut", a mărturisit fostul jucător al lui Inter, echipă la care a cunoscut cele mai mari satisfacţii profesionale.

Poate nu întâmplător, omul care i-a marcat cariera de antrenor este Giovanni Trapattoni, cel care l-a pregătit la Milano timp de cinci ani. „Am învăţat foarte multe lucruri de la el. Pornind de la probleme tehnico-tactice, până la felul de a comunica cu fotbaliştii", spune noul antrenor al clujenilor.

Andrea Mandorlini nu poate uita o întâmplare care avea să cântărească extrem de mult în viitorul său profesional. „În ultimul meu an la Inter, nu prea mai jucam meci de meci. Am înţeles situaţia, deşi recunosc, nu îmi convenea, dar trebuia să o accept. Trapattoni îmi explicase de la începutul sezonului cum stau lucrurile.

Nu traversam cea mai bună perioadă şi antrenorul a observat că mă consumam destul de mult. La un moment dat, după un antrenament, am venit în vestiar şi la locul unde stăteam am găsit o scrisoare. Era un mesaj de la Trapattoni. Spunea că înţelege foarte bine situaţia în care sunt şi că trebuie să îmi văd în continuare de treabă, ca jucător. Un lucru mi-a rămas în memorie.

Mi-a scris în bileţel să mă ţin de treabă şi să mă apuc apoi de antrenorat, că voi ajunge un mare antrenor. Mi-a dat şi câteva sfaturi. Scurte, dar la obiect", dezvăluie tehnicianul.

„M-a onorat oferta"

Mandorlini a fost convins uşor să vină la Cluj, însă cu toate astea a preferat să discute de mai multe ori atât cu Walter Zenga, cât şi cu fostul antrenor din Gruia, Cristiano Bergodi.

„Mi s-a părut normal să mă consult cu Walter, dar şi cu ceilalţi italieni care au fost la această echipă. Toţi mi-au dat referinţe excelente. M-a onorat oferta şi nu am putut să refuz când am văzut proiectul pe care conducătorii de aici mi l-au propus. Sper să fi făcut alegerea bună pentru mine, iar cei de la club să fie încântaţi de treaba pe care o fac".

„Interistul" a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, însă înţelegerea se poate prelungi în cazul în care îşi atinge obiectivele: „Trebuie să câştigăm Cupa şi campionatul. Aceste două lucruri mă interesează în mod special. În Europa League încercăm să lăm cât mai multe puncte, dar şi aşa stăm la mâna altora", a anunţat Mandorlini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite