Amenda acordată organizatorilor de la Wimbledon pentru că nu au permis participarea rușilor a fost redusă la 500.000 de dolari.

0
Publicat:

Amenda inițială a fost de 1 milion de dolari.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Conducerea Asociației Profesioniștilor de Tenis (ATP) și a Asociației Femeilor de Tenis (WTA) a redus amenda organizatorilor Wimbledon - Asociația Regatului Unit Lawn Tennis (LTA) și All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) - pentru că nu le permite rușilor și belarușilor să participe la turneu în 2022 la 500 de mii de dolari, a transmis duminică BBC Broadcasting Corporation.

Inițial, amenda acordată organizatorilor a fost de 1 milion de dolari. De asemenea, ATP a renunțat la ideea de a exclude LTA de pe lista membrilor organizației și le-a redat dreptul de vot.

Wimbledon în 2022 a avut loc între 27 iunie și 10 iulie, iar organizatorii turneului au decis să nu permită jucătorilor de tenis din Rusia și Belarus să participe la competițiile din țară. După aceea, ATP și WTA au criticat această decizie, iar pe 20 mai au anunțat că Wimbledon în 2022 va avea loc fără puncte de rating. ATP a mai spus că punctele câștigate de jucătorii de tenis la Wimbledon anul trecut nu vor fi înghețate, ci vor fi anulate în conformitate cu regulile asociației. Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a criticat decizia de excludere a rușilor și belarușilor, afirmând că decizia organizatorilor de la Wimbledon de a interzice tenismenilor ruși și belaruși să participe la turneu este politică și contrară principiilor competiției loiale.

În 2023, LTA și AELTC au decis să permită sportivilor ruși și belaruși să participe la turneu ca sportivi neutri și sub rezerva unor condiții. În special, le este interzis să-și exprime sprijinul pentru invazia rusă în Ucraina, sub diferite forme și să primească finanțare din partea statelor și companiilor din Rusia și Belarus administrate sau controlate de aceste state. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite