A plecat din România ca o vedetă, dar la revenire a fost o ţeapă: câţi bani a pierdut CSMS Iaşi în afacerea Wesley

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley a marcat 17 goluri la Al-Hilal, după care a evoluat la Milionarios din Columbia (un gol) şi CSMS Iaşi (trei goluri)
Wesley a marcat 17 goluri la Al-Hilal, după care a evoluat la Milionarios din Columbia (un gol) şi CSMS Iaşi (trei goluri)

În sezonul 2012-2013, atacantul brazilian a părăsit FC Vaslui cu destinaţia Al-Hilal din postura de cel mai bun marcator străin din istoria Ligii I. S-a întors în campionatul românesc, vara trecută, pentru a fi dat afară în iarnă.

CSMS Iaşi l-a readus pe Wesley Lopes (34 de ani) în Liga I, crezând că vârful pe care Gigi Becali l-a dorit mult timp la Steaua va ridica echipa din subsolul clasamentului.

Din păcate pentru moldoveni, afacerea Wesley s-a dovedit a fi o ţeapă. Sud-americanul a bifat doar opt meciuri şi trei reuşite în turul campionatului, iar CSMS Iaşi a încheiat 2014 pe locul 16 din 18 cu 12 puncte, la şase puncte de poziţia a 12-a, prima care asigură rămânerea în primul eşalon.

După acest parcurs, Wesley s-a numărat printre primii jucători puşi pe liber în această iarnă. Atacantul a semnat cu Uniao Barbarense, care evoluează în ligile regionale din Brazilia. La câteva săptămâni de la plecarea vârfului, preşedintele celor de la CSMS Iaşi a dezvăluit la Digi Sport câţi bani a pierdut clubul în această afacere.

Ce a spus?

„Acum vă pot spune. Nu e o mare pierdere. Şi asta pentru că nu s-a investit foarte mult în el. Wesley a primit 12.000 de euro la semnătură, dar la primul meci încasările au fost foarte mari, plus două salarii din şase. El a renunţat la toate salariile pe care le avea de primit“, a afirmat Florin Prunea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite