A fost aruncat de Steaua, a ajuns la Inter Milano! Fotbalistul Răzvan Popa, titular în amicalul cu AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 18 ani, Răzvan Popa a fost luat de tehnicianul Roberto Mancini în lotul de 25 de jucători cu care Inter Milano abordează cantonamentul din China. Tânărul fundaş român a crescut în curtea Stelei, dar campioana României n-a ştiut să-l păstreze şi să profite de pe urma lui.

Avem o nouă dovadă a managementului catastrofal existent la centrul de copii şi juniori al Stelei, club care nu mai reuşeşte de ani buni să scoată fotbalişti valoroşi din propria pepinieră, bazându-se exclusiv pe transferuri din alte părţi. În schimb, tineri care la un moment dat se aflau pe mâna Stelei ajung să evolueze la echipe puternice ale Europei. Este cazul puştiului Răzvan Popa, aflat în acest moment alături de marile vedete ale lui Inter în cantonamentul din China. În perioada 2007-2011, acesta a fost legitimat la Steaua la grupa de copii şi juniori născuţi în 1997, dar calităţile sale nu i-au convins pe antrenorii din Ghencea că merită să continue în tricoul roş-albastru. Dezamăgit de experienţa la Steaua, Răzvan Popa a fost la un pas să se lase de fotbal, dar insistenţele părinţilor l-au direcţionat spre juniorii de la Sportul Studenţesc. Aici a reuşit să intre în cărţile de istorie ale fotbalului românesc, devenind al treilea cel mai tânăr jucător care debutează în prima divizie. S-a întâmplat într-un meci cu Dinamo din 2012, când Răzvan a intrat pe teren la 15 ani, două luni şi 21 de zile.

De-a lungul timpului, doar marele Dobrin (la 14 ani şi 10 luni) şi Florin Răducioiu (la 15 ani şi o lună) s-au dovedit mai precoci. Ulterior, Popa a dat probe la Chelsea, dar Inter l-a dorit mai mult şi iată-l la prima echipă a milanezilor, împărţind vestiarul cu nume grele precum Vidic, Icardi, Palacio, Guarin sau Shaqiri. „Sunt foarte bucuros să fiu aici şi să mă antrenez alături de atâţia jucători mari. Am vorbit cu domnul Mancini şi mi-a zis că totul e bine. Eu joc fundaş central, dar dacă e nevoie voi evolua şi la mijloc”, a declarat Răzvan Popa din China.

A debutat cu Bayern, titular cu AC Milan
Prima prezenţă a lui Răzvan Popa în tricoul lui Inter Milano s-a consemnat ieri, în amicalul disputat în China cu Bayern München, meci pierdut de italieni cu 1-0. Popa a intrat pe teren în minutul 70 în locul croatului Brozovic, fiind folosit de antrenorul Mancini pe postul de mijlocaş defensiv. Apoi, Popa a fost titular într-un alt amical pierdut de Inter cu 1-0, cel cu AC Milan.

Jucător polivalent, Răzvan Popa le aminteşte oficialilor lui Inter de Cristian Chivu, fotbalist de bază al milanezilor în perioada 2007-2014. Pe lângă faptul că Popa joacă pe acelaşi post pe care s-a consacrat Chivu, cel de fundaş central, asemănările nu se opresc aici. Astfel, prin aspectul fizic impozant (are 1,90 metri) şi prin felul în care îşi aranjează părul, Răzvan e o „copie” extrem de reuşită a lui Cristi Chivu. Singura diferenţă: dacă fostul internaţional e stângaci, Popa e dreptaci.

S-a certat cu Gâlcă

Răzvan Popa are în spate şi un episod care nu-i face deloc cinste, petrecut în urmă cu un an. Alături de un alt român aflat la juniorii lui Inter, portarul Andrei Radu, Popa a intrat în conflict cu selecţionerul de atunci al naţionalei Under 17, Costel Gâlcă. „Nu mai vrem să jucăm pentru România. Suntem prea buni!”, i-ar fi transmis cei doi puşti lui Gâlcă. Trimişi înapoi la Inter, ei au fost muştruluiţi serios de antrenorii de acolo şi, din câte se pare, au revenit la sentimente mai bune faţă de naţionala României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite