VIDEO Ruleta rusească a rolurilor la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna în filmul „Evita“,Meryl Streep,marea perdantă a rolului din „Evita“ şi o scenă celebră din „Titanic“ cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet
Madonna în filmul „Evita“,Meryl Streep,marea perdantă a rolului din „Evita“ şi o scenă celebră din „Titanic“ cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet

Meryl Streep a fost înlocuită de Madonna, Matthew McConaughey a ratat rolul principal din „Titanic“, iar Charlize Theron ar fi putut rămâne o anonimă. Mel Gibson a fost furios atunci când a pierdut rolul din „Marea mahmureală 2“, însă nu este singurul mare nume de la Hollywood care a trecut prin asta.

Liam Neeson este cel care va interpreta rolul unui artist al tatuajelor din Bang­kok, în continuarea comediei de succes din 2009, în locul lui Gibson. Neeson a declarat că a vorbit cu regizorul „Patimilor lui Hristos" şi că australianul a acceptat situaţia. Gibson a ratat rolul care i-ar fi putut salva cariera, după scandalurile recente în care a fost implicat cu fosta lui iubită, Oksana Grigorieva, care i-au distrus reputaţia şi credibilitatea. Iar faptul că distribuţia din „Marea mahmureală 2", formată din semi-anonimi, s-a împotrivit prezenţei lui Gibson în film, demonstrează că statutul acestuia la Hollywood s-a dărâmat.

Citiţi şi:

Anonimi în roluri de milioane

Oamenii care deţin puterea  la Hollywood

Atunci când un debutant în actorie sau chiar un nume de casă pierde un rol, rezultatele sunt variabile, după sistemul de la Hollywood, care funcţionează frecvent ca o ruletă rusească. Scarlett Johansson, Meryl Streep şi Robert Redford au aflat pe pielea lor că aşa merge industria.

Unii actori se pot numi fericiţi că au scăpat de un rol care le-ar fi tras cariera în jos ca un bolovan. Este cazul lui Charlize Theron care, la începutul carierei în actorie, a ratat rolul principal din filmul cu stripteuze „Showgirls" (1995). Pelicula a fost una dintre cele mai dezastruoase din istorie, şi ca încasări şi din punctul de vedere al criticilor, iar cariera actriţei Elizabeth Berkeley (cunoscută doar ca Jesse din „Salvaţi de clopoţel") a fost „îngropată".  Despre Berkeley nu s-a mai auzit mai nimic de atunci, în timp ce Theron a jucat în nenumărate blockbustere şi a câştigat un Oscar pentru interpretarea din „Monster".

Meryl Streep ar fi jucat-o pe Eva Peron în „Evita", în 1989, dar proiectul a fost pornit abia după câţiva ani, cu Madonna în rolul principal. Filmările au fost amânate cu câţiva ani din cauza unor revolte în Argentina. Când proiectul a reînceput în 1996, avea un nou regizor, Alan Parker, şi o nouă actriţă principală, Madonna. Streep nu a reacţionat atât de graţios, cum ne-am aştepta, la aflarea veştii. „Pot să cânt mai bine decât ea, dacă mai contează acum", a declarat atunci, pentru „New York Times", actriţa premiată cu două Oscaruri. Streep a reuşit totuşi să-şi demonstreze talentele vocale în 2008, în filmul „Mamma Mia!", filmul cu cele mai mari încasări din cariera ei.

McConaughey, în „Titanic"

Momentan, Matthew McConaughey se rezumă la a juca în comedii romantice stupide, în care aproape fără excepţie interpretează roluri de macho afemeiaţi convertiţi la monogamie. Însă, la începutul carierei sale, actorul american încă mai încerca roluri serioase, precum cele din „Amistad" şi „Contact". În 1996, a fost ales pentru a-l juca pe Jack Dawson în „Titanic", care a fost mult timp pelicula cu cele mai mari încasări la box-office şi care a câştigat 11 Premii Oscar. Deşi producătorii îl doreau pe el, Cameron l-a preferat pe Leonardo DiCaprio. Restul este istorie: DiCaprio apare numai în filme serioase, iar McConaughey a rămas cu comediile romantice.

Matthew McConaughey s-a cantonat în comedii romantice  Foto: epa

Matthew McConaughey s-a cantonat în comedii romantice  Foto: epa

Scarlett Johansson a ratat rolul gemenelor din filmul „Capcană pentru părinţi", obţinut de o Lindsay Lohan de 14 ani. Deşi rolul i-a propulsat cariera lui Lohan, transformând-o în una dintre cele mai căutate vedete adolescente, Johansson a avut o ascensiune mai lentă la Hollywood, care a menţinut-o cu picioarele pe pământ. Ea se poate mândri în prezent cu o filmografie mult mai bogată şi cu mult mai puţine scandaluri.

Sondaj în echipa de filmare

Producătorii filmului „Flash­dance" (1983) au căutat în toată America o actriţă pentru rolul unei femei-sudor, care-şi doreşte să devină dansatoare. Lupta s-a dat între Jennifer Beals, aproape necunoscută în prezent, şi, pe atunci începătoare, Demi Moore. Legenda de la Hollywood spune că producătorii nu s-au putut decide între ele şi i-au rugat pe membrii echipei de filmare să le spună cu cine ar prefera să se culce. Aceştia au ales-o pe Jennifer Beals. 

Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale lui Al Pacino este Michael Corleone din  „Naşul". Deşi regizorul Francis Ford Coppola îl considera perfect pentru rol, producătorii încercau să propună pe cineva mai... înalt, precum Warren Beatty, James Caan - care era favoritul - Jack Nicholson sau Dustin Hoffman. Până la urmă, James Caan l-a jucat pe fratele lui Corleone, şi a primit şi el o nominalizare la Oscar, ca şi Pacino.

Printr-o situaţie asemănătoare a trecut şi Robert Redford, care trebuia să-l joace pe puştiul frustrat care începe o aventură cu o femeie matură, din „Absolventul". Numai că regizorul Mike Nichols îl considera prea frumos. „N-ai putea să joci un ratat într-un milion de ani", i-a spus Nichols lui Redford. Până la urmă, rolul iconic a fost câştigat de Dustin Hoffman, mai urâţel, făcându-l pe Redford să rateze primul rol din carieră.

"Pot să cânt mai bine decât Madonna, dacă mai contează acum."
Meryl Streep actriţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite