VIDEO Ramona Bădescu: „N-am casă, stau la hotel!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solista şi-a petrecut jumătate din viaţă în România şi jumătate în Italia şi este „împărţită“ între cele două experienţe, la fel ca albumul „Jumi Juma“. Ramona Bădescu (41 de ani) se vrea o ambasadoare a României în Italia, unde concepe proiecte pentru a lega prin muzică oamenii din cele două ţări.

Un asemenea proiect este albumul „Jumi Juma", care conţine 12 piese, dintre care şase sunt ale Mariei Tănase, iar şase - piese tradiţionale napoletane, care alternează în playlist. „Îmi doresc ca românii să îndrăgească melodiile napoletane de pe albumul meu, pentru că nu le ştiu, iar italienii să asculte şi muzică românească", a povestit Ramona, pentru „Adevărul".

Mai citiţi şi:

Ramona Bădescu va lansa un nou CD

Bădescu navighează cu uşurinţă pe linia dintre cele două limbi străine. Într-un moment vorbeşte la telefon în stilul italian, exuberant, încheind cu „Mille grazie", şi în celălalt se comportă ca o moderatoare de televiziune la propria conferinţă de presă.

Ramona vorbeşte despre album, îi provoacă pe invitaţi la discuţii - printre care se află şi cântăreţul napolitan Gigi Finizio - într-un ritm alert de vorbire dobândit, cel mai probabil, în Italia.

Căţelul stă în poşeta Louis Vuitton

Ramona Bădescu a venit la lansarea albumului „Jumi Juma" cu părinţii, cu fratele şi cu căţelul Hera, pe care l-a ţinut mai tot timpul într‑o geantă Louis Vuitton. Lansarea a avut loc la sfârşitul lunii mai, la terasa vedetei, din Parcul Herăstrău, un fel de „casă departe de casă".

Când a citit dedicaţia de pe album adresată părinţilor ei, Ramonei i-au dat lacrimile de emoţie. „Sprijinul familiei mele şi al părinţilor mei înseamnă totul pentru mine. Ei sunt susţinerea mea morală, trecutul şi prezentul meu. E ca şi când rolurile s-au mai schimbat puţin acum. Acum parcă ei sunt ca şi copiii mei şi am grijă de ei", a povestit, emoţionată.

Deşi ipostaza de cântăreaţă a Ramonei nu este cea mai cunoscută şi accesibilă publicului, vedeta şi-a început cariera în showbiz cântând. Tatăl ei i-a compus piesa „Sunt Ramona din Craiova" pe când ea avea patru ani şi jumătate, pe care a cântat-o la festivaluri. Primul ei album, „Noi suntem viitorul", a fost compus tot de părintele ei. Piesa care deschide albumul „Jumi Juma" este „Lung îi drumul Gorjului", dedicată tatălui său, care este gorjean.

Cu Gigi Finizio, Ramona şi-a dorit să lucreze pentru că s-a simţit atât de emoţionată încât a plâns când l-a auzit cântând prima oară. Una dintre piesele de rezistenţă ale albumului „Jumi Juma" este chiar duetul format de Ramona şi Finizio.

Înregistrare făcută la distanţă

Piesa „Resta cu mme" a fost înregistrată separat de către cei doi interpreţi, la o distanţă de 2.000 de kilometri, dar în epoca internetului, sincronizarea nu a fost o mare problemă. „Ne trimiteam pe e-mail ce înregistram şi apoi discutam despre ele", povesteşte cântăreaţa. La lansarea albumului, Bădescu şi Finizio au cântat live acest cântec.

Titlul „Jumi Juma" nu se referă doar la împărţirea pieselor. Vedeta de televiziune s-a gândit şi la faptul că şi-a petrecut jumătate din viaţă în România şi jumătate în Italia, sau că într-un an există 12 luni. Solista plănuieşte două concerte de promovare - „Bucureşti cântă Napoli" şi „Napoli cântă Bucureşti".

„Este un schimb de experienţă muzicală între cele două ţări", explică interpreta. „Casa mea este cu mine tot timpul. Când sunt în Italia îmi lipsesc pământul meu, tradiţiile, părinţii mei, când sunt în România, îmi lipsesc obiceiurile pe care le am în Italia, biroul de la Primărie, sala de sport. Sunt mereu pe drumuri. N-am casă, stau la hotel!", a mai povestit cântăreaţa.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite