VIDEO Eric Clapton, blues pe gustul românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul chitarist împreună cu poliinstrumentistul Steve Winwood le-au oferit celor 15.000 de spectatori prezenţi, vineri seară, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter“ din Bucureşti, un regal al blue­sului american.

Cei doi „bunici ai bluesului" au reuşit să transforme canicula care învăluise Capitala într-o oază a muzicii, în care chitara lui Clapton a decis atmosfera.

Mai citeşte şi:

VIDEO Legendarul chitarist Eric Clapton, la Bucureşti

Zgârcit în declaraţii

Muzicianul englez, în vârstă de 65 de ani, şi-a făcut apariţia în pantaloni albi scurţi, cu părul lăsat să crească şi cu veşnicii ochelari de vedere, promovând constrastul de imagine dintre geniul chitării care a trăit o viaţă tumultuoasă cu aerul unui bunic hippye, în sfârşit liniştit. „Zeul", cum este supranumit încă din 1965, a ales un repertoriu al bluesului care a inclus „After Midnight", „How Long", „Crossroads" şi „Midland Maniac".

N-a trecut nici peste dorinţa spectatorilor care strigau „Layla" sau „Cocaine", celebrul cover după piesa J.J. Cale. L-a readus în faţa publicului, sub forma piesei „Vodoo Child", şi pe prietenul său de odinioară, Jimi Hendrix. A dansat de pe un picior pe altul şi s-a aplecat pe spate ca un saxofonist la fiecare acord ce ridica publicul în picioare.

A mulţumit de câteva ori, acestea fiind singurele intervenţii ale sale în cele două ore în care a lăsat muzica să fie cea mai puternică mărturie a sa. După bisul „Dear Mr. Fantasy", s-a urcat în maşină în timp ce publicul încă îl aplauda şi-l chema înapoi pe scenă.

Eric Clapton la Bucureşti

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite