VIDEO Cântăreţele „repatriate“ cuceresc topurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonia a avut o ascensiune rapidă
Antonia a avut o ascensiune rapidă

Xonia (Loredana Sachelaru) şi Antonia Iacobescu s-au lansat cu succes pe piaţa muzicală după ce s-au întors din Australia şi din America. Xonia şi Antonia au găsit în România o piaţă ce le-a permis să devină artistele care se visau. Piesele lor, „My Beautiful One“ şi „Morena“, au ajuns pe primele locuri în topuri.

Pentru Xonia, o româncă născută în Melbourne (Australia), primul contact cu piaţa muzicală din România s-a produs în 2006, când a venit în ţară ca să participe, ca reprezentantă a Australiei, la concursul Miss Diaspora, organizat în cadrul Festivalului Callatis. Atunci ea a interpretat şi o piesă, fiind invitată ulterior să participe la câteva emisiuni. Doi ani mai târziu, Xonia (22 de ani) avea să revină la Callatis, ca membră a juriului, şi să-şi încerce norocul mergând la câteva case de discuri cu mai multe piese pe care le înregistrase la New York. „N-am venit în ţară ca să rămân, dar aşa s-au întâmplat lucrurile. Când m-am întors în 2008, am zis că dacă sunt aici, poate se leagă ceva", povesteşte tânăra.

„În australia nu avem piaţa muzicală de aici"

În scurt timp, Xonia a reuşit să semneze şi un contract cu o companie de impresariat, iar una dintre melodiile lansate de ea, „My Beautiful One", a ajuns anul trecut să fie cea mai difuzată piesă la radiourile româneşti. În România, tânăra a reuşit relativ repede să-şi construiască o carieră muzicală, deşi şi în Australia (ţara în care părinţii ei au emigrat înainte de 1989), ea a cochetat cu muzica, cântând într-un band la diverse evenimente.

„În 2009, am lansat primul meu single, «Someone to Love You», o piesă realizată în colaborare cu Deep Central, apoi am reprezentat Australia la Cerbul de Aur. Am încercat să particip şi la Eurovision, aveam o piesă cu care, pentru că nu era în primă audiţie, n-am mai putut concura. După aceea a urmat apariţia melodiei «My Beautifull One» şi aşa a început toată povestea cu lansarea în România", spune Xonia. Tânăra, care cântă de la vârsta de 8 ani, spune că aici piaţa este mult mai flexibilă şi te poţi afirma mai uşor decât în Australia.

Xonia îşi doreşte să ajungă o artistă internaţională

Xonia îşi doreşte să ajungă o artistă internaţională

„În Australia nu avem piaţa muzicală pe care o avem în România. Acolo se caută cu totul alt gen muzical, rock, tehno, şi nici nu ai unde să cânţi. În schimb, în România, ai o mai mare posibilitate să devii artistul care îţi doreşti", este de părere Xonia. Cariera româncei, care între timp s-a mutat în ţară, urmează o linie ascendentă. În două săptămâni, ea va filma videoclipul celei mai recente piese, „Hold On", iar în toamnă va lansa şi un prim album.

Povestea Antoniei Iacobescu (22 de ani), Antonia pe numele de scenă, nu este cu mult diferită de cea a compatrioatei sale. După ce, în urmă cu câţiva ani, părinţii ei s-au hotărât să se întoarcă din America (unde au emigrat după 1990) în România, Antonia a prins un tren important. L-a cunoscut pe Tom Boxer şi s-a lansat în muzică. „Eu mergeam la sală, iar antrenorul meu era prieten cu Tom Boxer, şi el mi-a propus să-l cunosc. Puţin sceptică la început, după ce m-a tot bătut la cap antrenorul meu, m-am dus la întâlnire. Tom mi-a spus că are o piesă pe care vrea s-o lanseze şi să mă duc acasă s-o învăţ. Era vorba despre «Roses On Fire».

I-a plăcut cum am cântat-o şi apoi piesa a început să fie difuzată la radio şi aşa a debutat totul, foarte repede", îşi aminteşte Antonia. După întâlnirea cu Tom Boxer, tânăra a scos pe piaţă piesa care a consacrat-o, „Morena", cu care a ajuns pe primele locuri în topurile de specialitate. „Mulţi oameni cred că m-am întors aici ca să devin cântăreaţă, dar n-am planificat nimic. N-am venit aici special să cânt, aşa a fost să fie. Îmi doream să cânt când eram mică şi n-am avut oportunitatea să încep o carieră în America. Mai cântam la diverse evenimente mici, prin baruri, dar nu aveam o carieră", spune Antonia.

Dacă iniţial a lucrat în colaborare cu diverşi artişti români, acum, tânăra şi-a lansat de curând prima piesă din cariera solo, numită „Marionette". „Stilul melodiei nu este unul de club, ci mai degrabă R&B. Am riscat un pic, pentru că melodia asta e total altfel faţă de muzica care se ascultă acum, dar momentan am avut un feed-back pozitiv şi sunt fericită. Sper din tot sufletul să ajungă să fie cunoscută şi în afară", adaugă ea. Şi pentru Antonia succesul a venit destul de repede, iar acum are concerte nu numai în România, ci şi în ţări ca Ungaria, Israel, Rusia, Cipru sau Grecia.

"N-am venit aici special să cânt, aşa a fost să fie. Îmi doream să cânt când eram mică şi n-am avut oportunitatea să încep o carieră în America.''
Antonia cântăreaţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite