Vedete la adăpost de câini, pentru promovarea unui film candidat la Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianina Corondan, Maria Radu şi Silvia Dumitrescu la adăpostul Red Panda   FOTOGRAFII: Florin Ghioca
Gianina Corondan, Maria Radu şi Silvia Dumitrescu la adăpostul Red Panda   FOTOGRAFII: Florin Ghioca

Mai multe vedete, printre care Gianina Corondan, Nuami Dinescu, Silvia Dumitrescu, Maria Obretin, Andreea Grămoşteanu şi Aylin Cadîr, s-au întâlnit la un adăpost de câini, unde s-au jucat şi au hrănit patrupedele, promovând astfel şi filmul "Oraşul câinilor", regizat de Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei pentru Oscar. Filmul va avea premiera în România în această lună.

Preţ de două ore, vedetele s-au jucat cu animalele, le-au hrănit şi s-au fotografiat cu ele. Cunoscute ca iubitoare şi protectoare ale câinilor, Silvia Dumitrescu şi Nuami Dinescu (foto jos) au declarat că le pare rău că nu (mai) pot lua acasă şi alţi câini, impresionate de soarta acestora.

nuami dinescu

Actriţa Aylin Cadîr (foto jos) a reuşit chiar un număr de „dresaj“ cu unul dintre câini, în timp ce cântăreaţa Maria Radu a preferat să-i hrănească prin grilajul cuştilor.

Pe lângă atragerea atenţiei asupra soartei animalelor din adăpost, vedetele au promovat totodată şi filmul de lungmetraj „Oraşul câinilor“, care este propunera Ungariei la Premiiile Oscar.

image

„Oraşul câinilor“ este o alegorie impresionantă despre rasism şi inegalitate socială în care câinii fără stăpân se coalizează împotriva oamenilor.

Scenariul filmului este inspirat dintr-o ştire reală a presei maghiare: încercarea eşuată a extremei dreapta de a vota o lege prin care stăpânii de câini ar fi impozitaţi diferit în funcţie de pedigree-ul patrupezilor. Taxe mari pentru metişi, taxe mai mici pentru câinii cu pedigree şi scutire de plată pentru rasele ungureşti. 

În „Oraşul câinilor“, Lili, o puştoaică de 13 ani, porneşte în căutarea câinelui Hagen abandonat de tatăl ei după impunerea acestei legi.

Peste 250 de câini dresaţi timp de 6 luni de zile au participat la filmările „White God“. Interpreţii lui Hagen, câinii Body şi Luke, au primit neoficialul Palm Dog la Cannes. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite