Un nou sezon din „Tehnici esenţiale de supravieţuire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cinci sezoane în care a ajuns în locuri izolate din toată lumea, aventurierul Bear Grylls, se confruntă cu noi încercări în sezonul 6 al emisiunii „Tehnici esenţiale de supravieţuire".

Prezentator al seriei de mare succes de la Discovery Channel, „Tehnici esenţiale de supravieţuire" încă din noiembrie 2006, Bear Grylls se aventurează în diverse zone îndepărtate ale lumii, pentru a demonstra tehnici de supravieţuire adaptate la condiţiile locale.

În noul sezon, Bear Grylls merge în Arizona, unde se transformă într-un deltaplan uman cu ajutorul unui costum special cu aripi. Pe arhipelagul malaezian, prezentatorul se străduieşte să găsească un firicel de apă dulce şi, apoi, prinde peşti cu suliţa. Grylls escaladează vulcani activi şi coboară pe o cascadă în Ţinutul Maori, trece prin jungla din Borneo.

Noua serie include şi un episod special, „Ghid global pentru supravieţuire", cu materiale în premieră absolută din aventurile lui Grylls prin întreaga lume.

Grylls a făcut parte timp de trei ani din trupele SAS (Special Air Service), o unitate de elită din armata britanică. În timpul serviciului militar şi-a fracturat coloana vertebrală în trei locuri, într-un accident de paraşutism, în sudul Africii. În ciuda gravităţii situaţiei sale, la 23 de ani Bear a devenit cel mai tânăr alpinist britanic care a finalizat ascensiunea şi coborârea de pe Everest. El a condus prima expediţie care a încercat traversarea apelor îngheţate ale Atlanticului de Nord fără asistenţă, într-o barcă pneumatică deschisă.

În iunie 2005, Bear a stabilit un nou record mondial organizând o cină la o masă suspendată sub un balon cu aer cald, la altitudinea de 7,470 metri. În 2007, Bear s-a întors în Himalaya ca să îşi îndeplinească un alt vis: a încercat să zboare cu o moto-parapantă, la altitudine mai mare decât Everestul, prezentând întregul eveniment în programul „Bear's Mission To Mount Everest". Prin această expediţie, Bear şi echipa lui au donat peste 2,5 milioane de dolari unor organizaţii caritabile.

În septembrie 2010, pentru prima dată de când prezintă „Tehnici esenţiale de supravieţuire" , Bear a luat cu el în sălbăticie doi fani - selectaţi dintre miile de candidaţi înscrişi la concursul organizat în acest scop - într-un episod special, intitulat „Fanii şi sălbăticia".

Sezonul 6 al emisiunii care şi-a făcut fani în toată lumea va fi difuzat pe Discovery Channel în fiecare marţi de la ora 22.00, începând din 6 septembrie.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite