Tudor Chirilă acuză „propaganda pro-referendum“ că se foloseşte de imaginea sa: „Manipulări ordinare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă FOTO Petru Ivu/Facebook
Tudor Chirilă FOTO Petru Ivu/Facebook

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (44 de ani) îi acuză pe susţinătorii referendumului pe tema familiei tradiţionale că se folosesc de imaginea lui pentru a mobiliza românii să iasă la vot. Artistul oferă dovezi că o filmare cu el realizată în urmă cu patru ani este folosită în acest sens.

Tudor Chirilă a criticat în termeni duri referendumul privind revizuirea Constituţiei pe tema familiei şi a anunţat deja că nu va merge la vot în zilele de 6 şi 7 octombrie. 

Actorul acuză însă că „propaganda pro-referendum“ se foloseşte intens de imaginea sa şi face apel la fani să ia atitudine când sesizează astfel de mesaje scoase din context. 

„Nu voi participa la votul pentru referendum. Am aflat, însă, cu dezgust că propaganda «pro-referendum» se foloseşte intens de imaginea mea distribuind un text şi un video de acum patru ani în care îndemnam lumea să participe la vot. Vă invit să daţi report de fiecare dată când vă apar în cale aceste mesaje scoase din context. Mă întreb, nu e cam ciudat ca la 3 milioane de semnături strânse să se folosească asemenea manipulări ordinare? Cam neortodox...“, a scris Tudor Chirilă pe Facebook, alături de capturi cu filmarea respectivă promovată în diverse grupuri ce susţin referendumul. 

Mai exact, mai multe persoane şi grupuri „au scos de la naftalină“ un video cu Tudor Chirilă, realizat în 2014, în care starul îndeamnă lumea să iasă la vot. În filmarea respectivă, artistul declară: „Salut, m-am gândit să mă alătur campaniei «Ies la vot». Şi mă adresez mai ales celor între 18 şi 25 de ani, care poate că au uitat sau poate pur şi simplu nu vor să înţeleagă că singurul instrument într-o democraţie care poate ajuta la schimbare, singurul nostru instrument, al poporului, este votul. Cred că noi trebuie să ne decidem soarta şi ăsta este motivul pentru care cred că trebuie să ieşim toţi la vot. (...) Iar tinerii ar trebui să se gândească bine că este vorba de viitorul lor, şi ar trebui să se gândească bine că este vorba şi de viitorul copiilor lor, şi ar trebui să meargă la vot. (...) Eu ies la vot şi sper că şi publicul meu va face chestia asta, şi cei care cred în principiile pe care le-am prezentat de-a lungul vieţii mele profesionale vor face acest lucru. Vă rog să ieşiţi la vot“.

Nu mai departe de 27 septembrie, Tudor Chirilă a semnat unul dintre cele mai dure texte la adresa actualei Guvernări, precizând că referendumul este „o aberaţie juridică, care declanşează un fenomen de ipocrizie socială fără precedent“.

Referendumul de revizuire a Constituţiei pe tema familiei a scindat societatea românească. Spre exemplu, mai multe vedete s-au alăturat campaniei online anti-referendum „Iubirea nu se votează“, ce are ca scop boicotarea referendumului. Printre persoanele publice implicate sunt cântăreţele Andreea Bălan şi Alexandra Stan, dansatorul şi coregraful Emil Rengle, precum şi fashion editorul Maurice Munteanu. 

În tabăra cealaltă, a celor care îndeamnă la vot, se numără primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, fosta prezentatoare TV Olivia Steer, cântăreaţa Ozana Barabancea, rapperul Tudor Sişu şi interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite