The Cranberries, la pas prin Centrul Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan

Cei patru irlandezi care compun trupa The Cranberries susţin, în această seară, la Complexul Romexpo din Bucureşti, al doilea concert al lor în România

Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan şi Fergal Lawler se vor caza într-un hotel de cinci stele din Bucureşti. Cei patru vin de la Berlin, iar după concertul din România vor pleca la Bratislava, dar nu înainte de o mică plimbare pe străzile din Centrul Vechi al Capitalei.

Irlandezii de la The Cranberries nu au avut pretenţii exagerate de la organizatorii concertului din România. Una dintre cerinţe a fost să li se asigure câte o cameră în zona amenajată în spatele scenei. Trupa călătoreşte întotdeauna cu bucătarul personal, care le găteşte preparate sofisticate, costul ingredientelor folosite ridicându-se la aproape 1.500 de euro pe zi.

Vor să vadă Centrul Vechi

În timpul pe care îl vor avea la dispoziţie în România, Dolores şi ceilalţi trei componenţi ai trupei au plănuit să facă o plimbare prin Bucureşti, cel mai probabil după concert. Ei şi-au manifestat dorinţa de a merge în Centrul Vechi. Irlandezii sunt la a doua vizită în ţara noastră. Prima a avut loc în iulie 2010, când au susţinut un concert pe Zone Arena din Bucureşti.

The Cranberries vor urca pe scenă la ora 21.00 în această seară, după trupa  românească The Mono Jacks. Irlandezii vor cânta preţ de două ore melodii de pe ultimul album, „Roses“, dar şi piesele mai vechi, care i-au adus pe primele poziţii în topuri în anii '90, cum ar fi „Linger“, „Zombie“, „Just My Imagination“, „Ode To My Family“, „Dreaming My Dreams“, „Salvation“ sau „Dreams“.

Accesul spectatorilor se face începând cu ora 18.30 prin Bulevardul Expoziţiei, intrarea B, şi Bulevardul Mărăşti, intrarea A. Persoanele cu bilete la etaj şi în zona Silver Ring au acces prin poarta A1, iar cele cu bilete pentru Golden Ring vor intra pe la poarta A2. Locurile de parcare sunt disponibile în număr limitat şi contra sumei de 10 lei. Mai găsiţi bilete şi astăzi, dar numai în zonele Parter Golden Ring şi Parter Silver Ring, la preţul de 220 lei, respectiv 160 lei. Ele pot fi cumpărate din reţeaua Eventim sau de la intrarea în Pavilionul Central Romexpo.

Lucruri mai puţin cunoscute despre Dolores O'Riordan

Timbrul vocal inconfundabil al lui Dolores O'Riordan a fost cel care a condus trupa The Cranberries pe culmile succesului. Ea a reuşit să-şi păstreze fanii chiar şi în cei şase ani de carieră solo (2003-2009), când trupa a luat o pauză. Iată câteva puncte interesante din biografia celei care a devenit unul dintre simbolurile rock ale Irlandei:
-Solista compune versurile pentru piesele trupei, cântă la chitară, pian, orgă, flaut şi la mandolină.
-A scris piesa „Zombie“ într-un pub, iar sursa de inspiraţie au fost atacurile IRA din Marea Britanie.
- A compus„Ode to My Family“ când era în turneu, pentru că îi era dor de părinţi.
-S-a căsătorit cu Don Burton, fost manager de turneu al trupei Duran Duran, la numai trei săptămâni după ce l-a cunoscut.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite