S-a aflat cauza morții artistei Lisa Marie Presley, la șase luni de la deces

0
Publicat:

Lisa Marie Presley, singura fiică a lui Elvis Presley, a murit din cauza unei obstrucții la nivelul intestinului subțire, ca o consecință întârziată a unei operații bariatrice de slăbire, a anunțat vineri medicul legist din comitatul Los Angeles, la șase luni de la decesul acesteia.

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley, singurul copil al legendei rock 'n' roll Elvis, a murit din cauza unei obstrucții intestinale, a anunțat biroul medicului legist din comitatul Los Angeles, potrivit bbc.com.

Obstrucția a fost rezultatul unor aderențe cauzate de o operație de slăbire pe care a suferit-o în urmă cu mai mulți ani.

Ultima ei apariție în public a fost cu două zile înainte de deces, la Globurile de Aur.

În momentul decesului, oficialii locali au declarat că primii respondenți au fost trimiși la locuința ei din Calabasas, unde au găsit-o în stop cardiac.

Joi, biroul medicului legist a decis că aceasta a murit din cauze naturale și a precizat că stopul cardiac a fost provocat de o "obstrucție a intestinului subțire".

Aceasta apare atunci când intestinul subțire este blocat, uneori ca urmare a cancerului de colon, a medicamentelor sau a aderențelor (țesut cicatricial) care se formează după intervenții chirurgicale. Unele afecțiuni care inflamează intestinele pot duce, de asemenea, la obstrucții ale intestinului subțire.

În cazul lui Presley, raportul a constatat că aderențele au fost cauzate de o operație de slăbire, cunoscută sub numele de operație bariatrică, pe care a suferit-o în urmă cu mai mulți ani.

"Aceasta este o complicație cunoscută pe termen lung a acestui tip de operație", a notat raportul medicului legist.

Dr. Angelique Campen, medic de urgență la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank, California, a declarat că decesele cauzate de obstrucțiile intestinului subțire sunt rare.

În multe cazuri, pacienții aflați în astfel de cazuri resimt dureri semnificative și ar fi probabil internați în spital.

Presley, cântăreață și compozitoare, a fost în cele din urmă înmormântată alături de fiul ei Benjamin Keough, care s-a sinucis în 2020.

După moartea sa, mama ei, Priscilla Presley, a contestat în justiție validitatea testamentului, susținând că nu știa de un amendament din 2016 care a înlăturat-o din funcția de administrator care supraveghea averea Lisei Marie.

În schimb, amendamentul i-a numit pe Benjamin Keough și pe o fiică, Riley, în calitate de co-administratori fiduciari. Ambii erau copiii primului soț al Lisei Marie, Danny Keough.

Disputa juridică a fost soluționată în luna mai. Detaliile nu au fost niciodată făcute publice.

Născută în 1968, Lisa Marie Presley a călcat pe urmele tatălui său ca muzician și a lansat trei albume de-a lungul carierei sale.

De asemenea, ea a fost cunoscută pentru patru căsătorii de profil înalt, cu Keough, cu starul pop Michael Jackson, cu actorul Nicolas Cage și cu muzicianul Michael Lockwood.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite