Procesul lui Harvey Weinstein. „Toată lumea făcea sex tranzacțional la Hollywood înainte de #MeToo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul lui Harvey Weinstein s-a „dezlănțuit“ la audierile preliminare dintr-un nou proces intentat fostului producător, în care acesta se confruntă cu 11 acuzaţii de viol şi agresiune sexuală.

Jennifer Siebel Newsom
Jennifer Siebel Newsom îl acuză de viol pe Harvey Weinstein FOTO Profimedia

Cinci femei îl acuză pe fostul producător de viol şi agresiune sexuală, între 2004 şi 2013. Audierile preliminare au început luni, iar Weinstein a pledat nevinovat. Avocatul apărării a spus juriului că nu există absolut nicio dovadă împotriva clientului său și că fiecare femeie care va depune mărturie în proces este o actriță care va juca un rol: totul pentru a se potrivi coordonatelor mișcării #MeToo, potrivit Variety.

Mark Werksman, avocatul lui Weinstein, le-a spus juraților că ar trebui să se pregătească să audă o „acuzații false și de nedemonstrat“ din partea unor femei care au făcut sex consensual cu producătorul de la Hollywood și care, câțiva ani mai târziu, sunt jenate și mint cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Uitați-vă la clientul meu. Nu este Brad Pitt sau George Clooney. Credeți că aceste femei frumoase au făcut sex cu el pentru că este un bărbat atrăgător? Nu, ci pentru că este un bărbat puternic“, a spus avocatul, adăugând că Weinstein chiar primise și o poreclă: „canapeaua pentru casting“.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein

Acesta și-a continuat pledoaria precizând că Hollywoodul s-a schimbat, dar că, pe vremuri, „sexul tranzacțional“ era normal. „Sexul era o marfă pentru bărbați bogați și puternici, precum clientul meu“, a spus avocatul lui Weinstein.

Una dintre acuzatoarele lui Harvey Weinstein este prima doamnă a statului California, Jennifer Siebel Newsom (48 de ani), realizatoare de documentare, actriţă şi soţia guvernatorului Californiei, Gavin Newson. Aceasta l-a acuzat pe Weinstein că a violat-o într-o cameră de hotel, în 2005. Ea a devenit o voce proeminentă a mișcării #MeToo, în ultimii ani.

Acuzatoarea, „o pipiță care s-a culcat cu Harvey Weinstein pentru a ajunge undeva“

La începutul anilor 2000, Siebel Newsom era o actriță aspirantă la Hollywood“, a spus avocatul, precizând că Siebel a declarat că, în timpul presupusului viol din 2005, a mimat orgasmul pentru a pune mai repede capăt atacului. Avocatul lui Weinstein a spus că nu există un „semn de consimțământ mai entuziast decât «da, da, da», motiv pentru care Weinstein a crezut că ea a fost de acord“.

Avocatul lui Weinstein a subliniat că fostul producător a făcut donații consistente pentru Partidul Democrat, inclusiv pentru campania lui Gavin Newsom, soțul lui Siebel și actual guvernator al Californiei.

El a menționat că, în 2007, Weinstein i-a avut ca oaspeți la una dintre petrecerile sale, pe vremea când Newsom era primar în San Francisco. „Și-a adus soțul să se întâlnească și să petreacă cu violatorul ei. Cine face așa ceva?“, a mai spus avocatul, care a adăugat că, dacă Siebel Newsom nu ar avea actual poziție politică, „ar fi doar o pipiță care s-a culcat cu Harvey Weinstein pentru a ajunge undeva“.

Weinstein, producătorul recompensat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love" şi „Discursul regelui", a fost condamnat pentru infracţiuni sexuale la New York, în februarie 2020.

Acuzaţiile la adresa lui au contribuit la alimentarea mişcării #MeToo, care a inspirat mai multe femei să acuze public de comportament neadecvat bărbaţi influenţi de la Hollywood şi nu numai.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite