Procesele în care Michael Jackson era acuzat de abuzuri sexuale pot fi reluate, potrivit justiției americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbați care susțin că au fost abuzați sexual în copilărie de Michael Jackson pot redeschide un proces împotriva companiilor artistului, au decis judecătorii de la o instanță din SUA.

Michael Jackson a fost acuzat de mai multe ori de abuz sexual
Michael Jackson a fost acuzat de mai multe ori de abuz sexual

Wade Robson și James Safechuck, ambii în vârstă de 40 de ani, susțin că Jackson i-a abuzat ani de zile când erau copii. Ei pot deschide acum procese blocate anterior împotriva companiilor cântărețului. Cei doi bărbați spun că aceste companii aveau responsabilitatea de a-i proteja.

Wade Robson și James Safechuck, în 2019, Foto Profimedia
Wade Robson și James Safechuck, în 2019, Foto Profimedia

Avocații lui Jackson, care a murit în 2009, îi susțin nevinovăția. Robson și Safechuck susțin că au fost abuzați de Jackson la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 în timp ce stăteau la ferma lui, Neverland, potrivit bbc.com.

Acuzațiile au apărut în documentarul din 2019 „Leaving Neverland“, pe care familia lui Jackson l-a descris drept „linșaj public”.

În 2020, un judecător din Los Angeles a decis că Safechuck nu poate da în judecată afacerile lui Jackson, spunând că companiile nu aveau responsabilitatea să aibă grijă de el. Un an mai târziu, același judecător a decis împotriva lui Robson din motive similare.

Dar vineri, o curte de apel din California a întors ambele decizii, hotărând că „o corporație care facilitează abuzul sexual asupra copiilor de către unul dintre angajații săi nu este scutită de o obligație afirmativă de a proteja acești copii doar pentru că este deținută exclusiv de autorul crimei sau abuzului".

„Ar fi nedrept să nu găsim nicio obligație bazată pe faptul că pârâtul corporativ are un singur acționar”, se arată în hotărârea instanței.

Vince Finaldi, avocatul lui Safechuck și Robson, a declarat că instanța a anulat „hotărâri incorecte anterioare în aceste cazuri, care erau împotriva legii din California și ar fi creat un precedent periculos care punea în pericol copiii”.

Jonathan Steinsapir, un avocat al averii lui Jackson, a spus că este „pe deplin încrezător” că Jackson este nevinovat, spunând că acuzațiile sunt „contrare tuturor dovezilor credibile și coroborării independente”.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite