Primele declaraţii ale liderilor politici şi ale artiştilor despre decesul lui Peter O’Toole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul irlandez Peter O’Toole a intrat în istoria cinematografiei mondiale prin rolul său în „Lawrence al Arabiei”, în 1962, celebritatea anglo-saxonă murind duminică în urma unui boli de care suferea.

Odată cu aflarea veştii despre decesul actorului, un număr mare de lideri politici şi de artişti au vorbit despre impresiile pe care le-au avut despre O’Toole sau relaţia acestora cu starul irlandez.

Premierul britanic David Cameron a prezentat condoleanţe familiei actorului şi prietenilor acestuia, afirmând că „performanţa sa (n.r. – a lui Peter O’Toole) în filmul meu preferat, Lawrence al Arabiei, a fost uimitoare”, relatează AFP.

Preşedintele irlandez, Michael D. Higgins, a spus declarat că este foarte trist în urma aflării acestei veşti, deoarece avea o relaţie de prietenie strânsă cu O’Toole din 1969.

Agentul care l-a impresariat în ultima parte a vieţii pe O’Toole, Steve Kenis, a declarat că acesta „a fost unic în cel mai bun sens al cuvântului şi un gigant în domeniul său”.

Fiica lui O’Toole a susţinut că familia a primit numeroase „mesaje de dragoste şi afecţiune”, iar o ceremonie care se va desfăşură „muzică şi bucurie pentru că aşa şi-a dorit tatăl său”, citată de „Le Monde”.

Regizorul Stephen Fry a postat pe  reţelele de socializare un mesaj în care susţine că moartea lui Peter O’Toole este „o veste groaznică. La revedere, Peter O’Toole!”. Fry a specificat faptul că „a avut onoarea să regizeze filme ale actorului irlandez”, omagiindu-l pe cel considerat de el „un monstru sacru, un savant, un iubitor al vieţii, un geniu”.

Criticul de cinema britanic, Barry Norman, prieten al lui O’Toole, a declarat că fostul său amic merita cel „puţin două Oscaruri”, potrivit BBC.

Nominalizat de opt ori la premiile Oscar, actorul irlandez a reuşit să obţină în 2003 un Oscar de onoare pentru întreaga sa carieră.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite