Paula Seling, cântăreaţă: „Mă simt foarte implicată în «X-Factor»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membră în juriul emisiunii de talente care va debuta în această toamnă la Antena 1, cântăreaţa participă la audiţiile care au loc în ţară. În primul weekend al lunii iulie, Paula Seling s-a aflat la audiţii la Timişoara, iar în acest weekend – la Cluj, unde a continuat căutarea celor mai bune voci care vor concura la „Factorul X“.

„Adevărul": Eşti în juriul emisiunii „X Factor" de la Antena 1, alături de Mihai Morar şi Adrian Sînă. O misiune grea: vei decide soarta unor oameni care visează la o carieră în muzică. Cum simţi această responsabilitate?  

Paula Seling: Total. Mă simt foarte implicată şi sper ca prezenţa mea să fie de folos. 

Citeşte şi: Concurenţii X Factor s-au luat la ceartă cu Mihai Morar la audiţiile de la Cluj

Paula Seling, despre audiţiile de la „X Factor": „Am avut emoţii mai mari decât concurenţii"


Cum au decurs primele audiţii „X Factor" ?

Paula Seling, înconjurată de fani la audiţiile desfăşurate la Cluj



Ştiam că Timişoara şi Clujul sunt oraşe cu un public extraordinar. Foarte exigent, dar care, odată cucerit, te îmbrăţişează cu mult entuziasm şi îţi rămâne fidel. Acum, roata s-a întors. A fost rândul meu să fiu exigentă cu concurenţii timişoreni şi clujeni, dar câteva voci m-au cucerit până la urmă. De altfel, în mai multe rânduri, sala a fost în picioare. Unora dintre cei de pe scenă le-a mai tremurat puţin glasul de emoţie, unor susţinători le-a bătut inima mai puternic. „X-Factor" e, într-adevăr, un fenomen. Audiţiile continuă. După Timişoara şi Cluj urmează Iaşi, Constanţa şi Bucureşti. Apoi, cei mai buni vor rămâne în continuare cu noi, într-un proces de selecţie şi de perfecţionare, la care toată ţara va putea fi martoră. Românii vor avea şansa să-şi caute drumul visat. Depinde de fiecare să ajungă celebru, urmându-şi cu tot sufletul această pasiune minunată: muzica.

Pentru piesa „I Feel Free" ai colaborat cu compozitorul grec Dimitris Kontopoulos. Cum aţi ajuns să lucraţi împreună?

Originea colaborării trebuie căutată, probabil, la... Eurovision. Concret, în urma unor discuţii ale Fundaţiei Phoenix cu un alt producător grec, Alex Panyai, acesta le-a intermediat contactul cu Dimitris Kontopoulos, care remarcase prestaţia mea la Oslo, în 2010. După ce Dimitris a ascultat mai multe piese ale mele, a propus să îmi compună o piesă special pentru mine. Nu era prima propunere de acest gen şi mărturisesc că iniţial am primit-o toţi cu o oarecare suspiciune, cu atât mai mult cu cât venea din partea unuia dintre cei mai faimoşi compozitori greci. Nu mică ne-a fost mirarea când el a trecut foarte repede de la stadiul de idee la concretizare, venind de două ori în România pentru a accelera înregistrarea piesei. Textul ne aparţine, mie şi lui Radu Bucura, soţul meu. Producţia muzicală îi aparţine compozitorului.

Cât a durat lucrul la videoclipul „I Feel Free"? 

Totul a durat vreo două săptămâni. Apoi, clipul s-a realizat în câteva etape. S-a filmat la Paris şi la Bucureşti, în mai multe locaţii, între care Starlight Suites şi True Club. În România, piesa este difuzată de Radio România şi de Radio Zu. Sper să intre şi în playlist-urile altor radio­uri. În străinătate, deocamdată în Grecia (evident) şi în Macedonia. Aştept cu emoţie ce va urma. Noi ne facem datoria de a propune atenţiei directorilor de programe radio şi TV, dar nu noi hotărâm ce se difuzează.

Eşti mai solicitată de compozitori după performanţa de la Eurovision, de anul trecut?

Nu ştiu ce să spun... Eu am primit şi înainte multe propuneri de piese şi chiar de colaborări. Trebuie să fim cât putem de selectivi şi... nu e deloc uşor să refuzi. Personal, am o mare bucurie să înregistrez chiar zilele acestea un nou cântec al unui compozitor pe care îl apreciez în mod particular - Dan Teodorescu. Sper să fie o surpriză plăcută pentru cât mai multă lume!

A schimbat în vreun fel concursul Eurovision viaţa ta artistică?

Eurovision a fost, probabil, cel mai important moment din cariera mea de până acum. Dar nu aş putea să spun că mi-a schimbat viaţa. A fost (şi, aş spune, încă este) o etapă importantă. Dar viaţa merge înainte.   

image
image

Colaborarea ta cu Ovi s-a oprit la Eurovision sau mai urmează ceva? 

Colaborarea cu Ovi s-a dorit din start a fi una de perspectivă, dar nu exclusivă. Ea continuă, lucrăm în paralel sau împreună la un album comun (cu care, da, ştiu, vă tot „ameninţăm" cam de mult timp), avem concerte împreună, ne regăsim pe scenă mereu cu aceeaşi bucurie şi cu aceeaşi complementaritate.

Acum câteva săptămâni ai cântat cu Al Bano la Sala Palatului. Cât de importante sunt pentru tine, ca artist, colaborările cu artiştii internaţionali „din prima linie"?

Foarte importante. Cu Al Bano mai cântasem înainte, de patru sau de cinci ori. Am avut numai de învăţat de la artiştii mari lângă care am fost privilegiată să mă aflu de-a lungul carierei mele: de la secrete profesionale la... modestie. 

În 2002, ţi s-a propus să cânţi cu trupa Scorpions. De ce nu s-a mai concretizat acea propunere? 

A fost o întâmplare frumoasă, oricum. Era în anul în care am câştigat Cerbul de Aur. Cei de la Scorpions m-au invitat pe scenă, în timpul recitalului lor, cu intenţia iniţială de a cânta împreună o piesă. Totul s-a întâmplat atât de repede, atât de spontan, încât nu a fost timp nici măcar de cea mai mică repetiţie, armonizare a vocilor... Până la urmă, s-a renunţat la idee, nu şi la invitarea mea pe scenă, unde, în afară de felicitări, am primit o dedicaţie specială, minunatul cântec „Still Loving You", pe care l-am ascultat cu ochii în lacrimi, pe scenă, alături de ei. A fost un moment de mare emoţie, pe care nu l-am uitat. Ulterior, managerii noştri au schimbat o serie de mesaje, de piese propuse reciproc, dar, în timp, totul s-a diluat... ei şi-au scos albumul la care lucrau şi... a fost, probabil, o şansă pierdută... Se întâmplă...

Ai fost la concertul de adio al trupei Scorpions, de la Bucureşti? 

Nu. Aş fi vrut, dar aveam obligaţii contractuale asumate cu mult timp înainte.

Artistul ideal cu care visezi să colaborezi?

Idealul meu ar putea fi Mariah Carey. Dar ar fi absurd să mă gândesc la un duet cu ea. „E absurd, dar de înţeles", vorba unui cântecel stupid - dar de succes. Nu visez la nicio colaborare anume. Dumnezeu are grijă de mine şi îmi scoate în cale oamenii cu care trebuie să mă întâlnesc. 

Radu Bucura, soţul tău, este persoana care se ocupă de detaliile tehnice ale concertelor tale. Este mai confortabil pentru tine ca acea persoană să fie cineva apropiat? 

Sigur că e confortabil. Trebuie să spun că, dincolo de aspectele tehnice (sunet, lumini, scenografie, foto, video), pe care le stăpâneşte cu entuziasm şi competenţă, în acelaşi timp, Radu este mult mai mult decât atât (şi mă voi referi numai la aspectele profesionale: este partenerul meu în firma noastră - Unicorn Records - şi este cel mai apropiat şi exigent sfătuitor sau, pe scurt, un fel de manager personal, care, împreună cu cei de la Fundaţia Phoenix (de care mă leagă peste 15 ani de activitate), se îngrijeşte de absolut toate aspectele carierei mele. Pentru asta şi pentru multe altele, îi mulţumesc! 

" «X Factor» e, într-adevăr, un fenomen. Audiţiile continuă. După Timişoara şi Cluj urmează Iaşi, Constanţa şi Bucureşti."

"Am avut numai de învăţat de la artiştii mari lângă care am fost privilegiată să mă aflu de-a lungul carierei mele: de la secrete profesionale la... modestie. "

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite