Monica Anghel, la Adevărul Live: „Foarte mulţi oameni spun că sunt încrezută, de fapt, sunt foarte emotivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fire versatilă, cântăreaţă, actriţă şi prezentatoare radio şi TV, Monica Anghel (42 de ani) a încercat de-a lungul timpului diverse ipostaze. De la piesele-hit la scenetele umoristice, artista a vorbit despre traiectoria sa profesională şi reuşitele personale, miecuri, la Adevărul Live.

Profesoara din juriul emisiunii „Te cunosc de undeva“, de la Antena 1, şi co-prezentatoarea matinalului „Deşteptarea“ de la Europa FM a analizat showbizul românesc actual şi a discutat despre încercările propriei cariere.

Cele mai importante declaraţii:

„Nu e simplu deloc pentru ei să-i jurizez. Fiecare dintre colegii mei e cunoscut, Alex Velea, Nicole Chery, Alex Maţaev. E o provocare pentru fiecare dintre ei. Nu e uşor să devii altcineva şi să fii cât mai aproape de personajul pe care îl ai de interpretat. Noi, cei care suntem în juriu, nu punem note pentru artiştii implicaţi. Noi punctăm cât de bine s-au apropiat de personajul respectiv. Cu fiecare an mi-am asumat actul artistic, dacă cineva iese pe scenă fără emoţii nu este bine. Alex Velea mă apreciază ca artist, iar emisiunea ne-a dat posibilitatea să ne cunoaştem. Nu este pentru prima dată când Alex a avut emoţii la această emisiune“, spune Monica Anghel despre experienţa show-ului „Te cunosc de undeva“.

„La un moment dat, fratele meu mi-a spus că nu sunt un om uşor de suportat. Ştiu asta. Îmi fac un program şi nu-mi place să ies din el. Mă deranjează când cineva insistă. Faptul că cineva vrea să fie Monica Anghel nu se poate. Fiecare are personalitate lui, nici gemenii nu se aseamănă între ei. Alex Velea m-a imitat pe mine, e un tip cu foarte mult umor. Noi femeile, când dormim, ne gândim la ceva spre deosebire de bărbaţi. Alex e un tip serios, dedicat muncii lui. Mă bucur că am fost invitată în acest show, pot să cunosc astfel de oameni. Şi noi avem idei preconcepute şi ei au, dar când ne întâlnim ştim că ne uneşte arta“, mai spune artista.

image

Monica Anghel FOTO Sever Gheorghe

„Cu Horia Brenciu avem o relaţie de prietenie foarte frumoasă, nu ştiu dacă va face parte din juriul emisiunii. Mi-ar plăcea să îl interpretez pe Frank Sinatra. Era un tip foarte puternic, el şi-a văzut de drumul lui, chiar dacă se zicea că are legături cu mafia. Dar mă simt mai bine pe fotoliul de la masa juriului. Ce au ei de făcut nu e uşor deloc, timpul de memorare a piesei, antrenamentele se desfăşoară repede. Ca să-ţi însuşeşti o piesă ai nevoie de cel puţin un an, ei fac astea într-un timp record“, arată Monica Anghel.

La început de drum, de orice drum, fie că eşti artist sau nu, trebuie să fii decent. De ce? Pentru că sunt oameni mai în vârstă decât tine. Omul care este înaintea ta are mai multă experienţă de orice fel.“

Deschiderea porţilor Eurovisionului pentru România

„Eu şi Marcel ne-am făcut foarte bine datoria atunci, am deschis porţile către Eurovision. Muzical vorbind m-ar tenta să mai particip, dar nu mai pot emoţional, toate au o limită. Am trăit atât de multe emoţii, încât acum vreau să fiu sănătoasă pentru copilul meu. La Cerbul de Aur, din 1996, am avut senzaţia că am paralizat şi că nu puteam să mă mişc de acolo. Dumnezeu m-a împins să fac fiecare pas. Fiecare trăire de genul acesta îţi mănâncă ani din viaţă. Şi Marcel a avut emoţii cumplite. Nu poţi să trăieşti aşa intens o viaţă întreagă, nu se poate, e inuman. Trebuie să opreşti undeva povestea asta“, povesteşte Monica Anghel despre participarea la Eurovision, în 2002.

Un live ca pe CD

„Grija mea asupra actului artistic vine din faptul că vreau ca publicul să audă piesa exact aşa cum sună pe CD. Oamenii se obişnuiesc cu piesele de pe CD, iar dacă tu le cânţi live altfel, nu transmiţi aceleaşi emoţii, oamenii nu mai rezonează. Uneori aveam febră 41 de grade, am cântat, mi-am cerut scuze că atât pot. Oamenii te plătesc pentru că vor să te audă cântând, nu doar să te vadă, să le transmiţi starea aia. Nu încerc să ascund că uneori mai uit versurile. Atunci improvizez, dar fac asta în aşa fel încât spectatorii să vadă, nu le ascund acest lucru“, mărturiseşte cântăreaţa.

image

Monica Anghel FOTO Sever Gheorghe

Familia, pilonul vieţii artistei

„Foarte mulţi oameni spun că sunt încrezută, după ce mă cunosc nu mai spun asta. Eu, de fapt, sunt foarte emotivă. Mă simt foarte bine acasă, în familie, în cerculeţul meu. Acum mi-e din ce în ce mai greu să întâlnesc oameni noi. Din lipsă de timp, efectiv. Copilul meu e cel mai important, atunci e normal să simt asta. Adevăratele valori sunt acelea din familie. Eu am, din fericire, o familie extraordinară, am o mamă exigentă care mi-a spus întotdeauna adevărul. E foarte important, familia e de neînlocuit, din punctul meu de vedere. Acolo sunt înţeleasă, acolo sunt certată, dacă mi se spune ceva acolo ştiu că e adevărat, chiar dacă pe moment mă enervează. Viaţa unui om arată ca o electrocardiogramă, când sus, când jos“, zice Monica Anghel despre pilonul central al vieţii ei, familia.

„Da, îmi mai doresc copii, deşi la 38 de ani nu credeam că o să mai rămân însărcinată. Am făcut şi aikido, o artă pentru trup, suflet, minte, asta m-a ajutat. Dar e frumos să şi îmbătrâneşti. Faptul că ai împlinit 50 de ani înseamnă că ai trăit. Asta e viaţa, e normal. Vin generaţii din spate pe care să le privim cu bucurie. Nu putem să fim veşnici tineri. N-am fost o frumuseţe de femeie, dar sunt haioasă, am un talent extraordinar, ştiu lucrul ăsta, sincer“, crede Monica.

image

Monica Anghel FOTO Sever Gheorghe

Copilul, cea mai mare realizare a artistei

„După ce am fost cu Marcel la Eurovision nu m-am mai gândit la lucrul ăsta. Am o memorie selectivă, este extraordinar de sănătos. Am terminat, am încheiat capitolul, merg mai departe. România a fost de două ori pe locul al treilea, nu e distanţă mare până la primul loc. Eu m-aş bucura pentru Paula Seling şi Ovi, am avea de câştigat ca ţară“, este de părere ea.

„Vineri lansez cea mai nouă piesă a mea, «Tic Tac», jumătate din piesă şi finalul sunt inspirate din viaţa mea. Când am născut băieţelul meu mi-am dat seama că el este cea mai mare realizare a mea. Trofeele nu se compară cu acest sentiment. Poate că de aici vine şi relaxarea asta. Este singurul suflet care-ţi aparţine în totalitate. La sfârşitul zilei trebuie să ştii că te poţi baza pe nişte oameni, familia e importantă“, încheie Monica Anghel.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite