Moarte pe platoul filmului „Rust”. FBI: Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci. Arma nu s-a descărcat singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia/Instagram
FOTO Profimedia/Instagram

FBI a ajuns la concluzia că actorul şi producătorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucisă din greşeală directoarea de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei Rust, relatează Sky News. Arma nu s-ar fi putut descărcat singură, spun experţii.

Alec Baldwin a împuşcat-o din greşeală pe Halyna Hutchins în timp ce filma o scenă pentru Rust, în octombrie 2021. Actorul a spus tot timpul că nu a apăsat pe trăgaciul armei.

Cu toate acestea, expertiza criminalistică a FBI a stabilit că arma nu s-ar fi putut descărca fără ca trăgaciul să fie apăsat fizic, arată raportul consultat de Sky News.

Constatările au fost analizate şi de către Biroul de investigaţii medicale din New Mexico, iar un raport post-mortem a clasificat moartea lui Hutchins drept accident. „Moartea a fost cauzată de o rană prin împuşcare în piept.

Examinarea rapoartelor disponibile ale forţelor de ordine nu aduce nicio dovadă că arma de foc a fost încărcată intenţionat cu muniţie reală pe platoul de filmare.

Pe baza tuturor informaţiilor disponibile, inclusiv a absenţei intenţiei evidente de a provoca răul sau moartea cuiva, decesul poate fi clasificat drept accident”, se arată în raport.

Alec Baldwin le-a spus anchetatorilor că a crezut că pistolul care i-a fost înmânat pe platoul de filmare din New Mexico era neîncărcat şi putea fi folosit în siguranţă pentru scena din film. Actorul a spus într-un interviu recent că, deşi „ar face orice pentru a repara cele întâmplate”, nu se simte vinovat pentru împuşcătura care a ucis-o pe Hutchins.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite