Mihai Bendeac, despre depresia de care suferă: „Am un singur gând ce mă ajută să lupt cu boala asta sinistră“. Actorul a vorbit şi despre religie şi credinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Mihai Bendeac (34 de ani) a mărturisit că depresia împotriva căreia luptă de ani buni l-a determinat să caute răspunsuri la întrebări importante despre viaţă şi astfel a ajuns la concluzia că divinitatea există, însă a reiterat ideea că „orice formă de religie este o manipulare jegoasă“.

Într-un mesaj pe Facebook, Mihai Bendeac a precizat că „trăieşte de-o viaţă“ cu depresia şi singurul lucru care îl ajută în lupta cu această boală este dorinţa de a oferi oamenilor bucurie prin intermediul meseriei sale. „Visez artă de când mă ştiu. Şi mi-am sacrificat totul pentru ea: viaţă, familie, sănătate. Fă ce iubeşti până te omoară. Altminteri, mori acum“, a scris actorul. 

Totodată, Bendeac, cunoscut pentru poziţiile virulente privind instituţia Bisericii şi religia, a subliniat că nu este ateu şi că a ajuns la concluzia că divinitatea există: „Dar consider, totodată, orice formă de religie ca fiind o manipulare jegoasă. Mi-e milă de credincioşii ortodocşi. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare.“

Mesajul integral publicat de Mihai Bendeac pe pagina personală de Facebook:

„NU sunt ateu!

Din contră... Am studiat cât am putut fizica cuantică. Depresia cu care trăiesc de o viaţă m-a împins la întrebări şi căutări. Aceste căutări m-au dus, repet, la fizică, istorie, chimie, filosofie, religie.

Concluzia mea? Divinitatea există. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul ca unică şi incontestabilă constantă).

Dar consider, totodată, ORICE formă de religie ca fiind o manipulare jegoasă.

Şi, în urma reacţiilor de după ultimul episod «Băieţi de oraş», consider că decizia mea de acum 15 ani, de a renunţa la religia ortodoxă în care am fost botezat, a fost o decizie bună.

Mi-e milă de credincioşii ortodocşi. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veşnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generaţii întregi pentru o «greşeală» a cuiva... Aşa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea, mă piş pe ea. Sunt mai bun. Şi i-aş transmite că vreau neapărat în Iad.

Dar... «Divinitatea», «Creatorul», «Punctul incipient», «Karma Lord»-ul meu ar fi râs cu lacrimi la acest episod.

Mi-e milă de voi. Şi de teama voastră imaginară vizavi de un Dumnezeu care, în vechiul testament, pune o haită de lupi să ucidă nişte copii..

Eu cred în lucruri simple, nu în religii. Cred în bunătate, în milă faţă de orice fiinţă, în dreptate. Asta e religia mea. Nu mai caut răspunsul. L-am aflat acum câteva luni.

Acum, am un singur gând ce mă ajută să lupt cu boala asta sinistră numită depresie: să aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez artă de când mă ştiu. Şi mi-am sacrificat totul pentru ea: viaţă, familie, sănătate. Fă ce iubeşti până te omoară. Altminteri, mori acum.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite