Mesajul înduioşător transmis de singura fiică a taragotistului Dumitru Fărcaş FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura fiică a celebrului taragotist Dumitru Fărcaş a transmis un mesaj înduioşător în memoria tatălui său, care s-a stins la vârsta de 80 de ani.

Andreea Fărcaş a scris un mesaj pe Facebook în care îi mulţumeşte tatălui ei pentru tot ce a făcut de-a lungul vieţii şi oferă perspectiva pe care Dumitru Fărcaş o avea asupra raportului artist-public. Textul este însoţit de o serie de imagine candide cu fiica şi tatăl. 

Andreea Fărcaş este unicul copil al lui Dumitru Fărcaş, din relaţia muzicianului cu prima sa soţie, Aurica. În timpul vieţii, artistul a mărturisit că este tare mândru de fiica sa, alături de care a şi cântat cu diverse ocazii.

„«N-am dăruit nimic publicului, dacă nu m-am dăruit pe mine...Nu contează cât cânţi, ci cum cânţi: nu-i de ajuns să-ţi fie drag a deprinde meşteşugul cântecului, cum nu-i de ajuns să emiţi cu ajutorul unui tub cu orificii sunetele neamului şi ale pământului în care te-ai născut. Eu cred, cred cu putere că dacă le tălmăceşti pe inima oamenilor care te-ascultă, apoi te-nţelege şi te simte fiecare; căci artistul, interpretul este însăşi emoţia adevărului numai când dăruieşte arta sa tuturor» Mitru Dumitru Fărcaş. Odihnşte-te în pace, Mitruşcă dragă! Tu şi muzica ta veţi trăi mult după ce noi nu mai suntem...Îţi mulţumesc din suflet pentru tot! Te iubesc, Andruşca“, a scris fiica rapsodului. 

   

Dumitru Fărcaş era cunoscut pentru faptul că se dedica trup şi suflet publicului când urca pe scenă. Cântăreaţa Andra a oferit poate unul dintre cele mai emoţionante mesaje omagiale, precizând printre altele că taragotistul „se prezenta la spectacol de parcă urma să cânte în faţa lui Dumnezeu“.

Pe lângă dragostea pentru muzică, Dumitru Fărcaş a fost îndrăgostit de viaţă, de familie şi a simţit o dragoste nemărginită de ţară, aşa cum mărturisea în timpul vieţii. „Nu ştiu prin ce miracol a ajuns România să stăpînească cel mai bogat folclor din lume, fără nicio exagerare! Suntem, aşadar, o ţară bogată şi din acest punct de vedere; doar că, aş spune, prea puţin ţinem la această avuţie naţională. (...) Am admirat ţări frumoase ca Elveţia, Germania; mi-au plăcut, dar ca să trăiesc acolo, nu. Lumea aceea nu-i lumea noastră, nu-i lumea mea. Ştiu că oriunde mă duc, aici e al meu tot. Ori în ce grădina intru, ori în ce biserică intru, tot e al meu. Aici e fiinţa mea, aici e neamul meu, aici mă simt acasă. Dacă eşti într-o altă lume, unde nimic nu e al tău, atunci nici tu nu mai eşti al tău!“, declara Fărcaş. 

Atât de mult şi-a iubit ţara încât îndrăgostit fiind de cea care urma să-i devină soţie, a convins-o să renunţe după 13 ani la traiul din SUA şi să revină acasă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite