Povestea de dragoste dintre Dumitru Fărcaş şi Elena, a doua sa soţie. Cum a convins-o artistul să se mute în România după 13 ani petrecuţi în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru şi Elena Fărcaş şi-au început relaţia în 1994 FOTO Facebook/Arhivă personală Elena Fărcaş
Dumitru şi Elena Fărcaş şi-au început relaţia în 1994 FOTO Facebook/Arhivă personală Elena Fărcaş

Regretatul taragotist Dumitru Fărcaş a fost foarte discret cu viaţa personală, însă a povestit în urmă cu mai mulţi ani cum şi-a convins cea de-a doua soţie să părăsească America pentru România.

Apreciatul rapsod Dumitru Fărcaş a murit pe 7 august, la vârsta de 80 de ani. Pe lângă o carieră impresionantă, artistul a avut şi o viaţă fabuloasă. „Am o familie frumoasă şi un copil de care sunt mândru“, declara „omul-faragot“, aşa cum a fost supranumit. 

Prima sa soţie, Aurica, era biolog la laboratorul de analize medicale al spitalului de copii din Cluj. Cei doi au împreună o fiică, Andreea, potrivit Click!.

Pe Elena, cea de-a doua soţie, Dumitru Fărcaş, un mare iubitor de ţară, a convins-o să se mute cu el în Cluj-Napoca, renunţând la viaţa din America după 13 ani. Cei doi au rămas împreună din 1994 şi până în momentul morţii sale. 

„Sunt, cred, printre puţinii români care au făcut întregirea familiei aducând din America, nu ducând în America. Eu mi-am luat nevastă care a stat 13 ani în Statele Unite ale Americii, cetăţean american de origine română. I-am spus: «Domnişoară, America mea este pe strada Pavlov 35, acolo lîngă Chios, şi este şi un lac acolo. Acolo e America. Te rog foarte mult, fă bine şi vino şi vezi-o, iar dacă o să-ţi placă, rămîi». Şi aşa s-a întîmplat. A venit, i-a plăcut şi a rămas aici. Am admirat ţări frumoase ca Elveţia, Germania; mi-au plăcut, dar ca să trăiesc acolo, nu. Lumea aceea nu-i lumea noastră, nu-i lumea mea. Ştiu că oriunde mă duc, aici e al meu tot. Ori în ce grădina intru, ori în ce biserică intru, tot e al meu. Aici e fiinţa mea, aici e neamul meu, aici mă simt acasă. Dacă eşti într-o altă lume, unde nimic nu e al tău, atunci nici tu nu mai eşti al tău!“, mărturisea Dumitru Fărcaş într-un interviu acordat în 2011 pentru ziarulfaclia.ro

elena si dumitru farcas foto arhiva personala dumitru farcas

Elena şi Dumitru Fărcaş, într-un selfie din confortul căminului FOTO Arhivă personală Elena Fărcaş 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite