Mentalitatea de samurai i-a adus succes? Elon Musk preferă seppuku în locul eşecului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Musk s-a născut la 28 iunie 1971, în Pretoria, Africa de Sud @profimedia
Musk s-a născut la 28 iunie 1971, în Pretoria, Africa de Sud @profimedia

Cel mai bogat om de pe planetă este un vizionar, un inovator, un inginer şi programator genial. Elon Musk câştigă şi atenţia tinerilor care îşi caută un mentor şi are timp să se remarce şi ca filantrop. Cine este omul care vede în viitor, care este povestea lui de viaţă?

Fondator şi director general al Tesla, SpaceX, The Boring Company şi co-fondator OpenAI şi Neuralink, Musk pare să deţină gena călătorului în timp, care aduce tehnologiile viitorului în prezentul nesigur şi dezinteresat. Noua generaţie, care s-a născut înconjurată de tehnologie, cu imaginaţia şi abilităţi esenţiale limitate de ecranele albastre şi de conexiunea la internet, nu mai priveşte inteligenţa artificială ca pe o inovaţie extraordinară, ci ca pe o necesitate bifată. De la electrocasnicele inteligente şi până la maşina electrică condusă de un pilot automat n-a fost decât un pas, unul important, pe care Elon Musk l-a făcut. Un om care nu s-a născut ţinut în braţe de noile tehnologii, dar pe care le-a intuit şi materializat acum pentru alţii. Ce a avut special Musk de a ajuns cel mai bogat om de pe planetă? Copilăria lui s-a petrecut când computerele erau mari cât casa şi lente ca melcul, iar dezvoltarea sa a fost afectată şi de divorţul părinţilor săi – la şcoală era introvertit şi cădea frecvent pradă colegilor care practicau bullyingul. La 17 ani, ca să evite stagiul militar obligatoriu în Africa de Sud, a renunţat la cursurile Universităţii din Pretoria (tatăl său, disperat, i-a spus că e un idiot şi „că nu va face nimic în viaţă“) şi s-a înscris la o universitate din Canada (parte a Commonwealth-ului).

Citeşte aici continuarea şi află povestea de viaţă a genialului Elon Musk, de la copilărie la viaţa de adult, în rolurile de iubit, tată şi vizionar.


 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite