Meghan Markle și Prințul Harry copiază modelul soților Obama?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se știe că Ducesa de Sussex este o mare fană a lui Michelle Obama, iar toți pașii făcuți de ea, de la desprinderea de Casa Regală, par a imita traseul fostului cuplu prezidențial.

Printul Harry si Meghan Markle vs Barack Obama si Michelle Obama jpg

De la plecarea din Marea Britanie, Meghan Markle și Prințul Harry par să aibă planurile bine puse la punct pentru a-și îndeplini obiectivele, atât din punct de vedere financiar, cât și social, prin intermediul organizației Archewell, unde ambii își desfășoară activitatea umanitară, dar și produc conținut care generează venituri personale.

În ultimii trei ani, cuplul s-a concentrat pe o serie de proiecte care i-au menținut în centrul atenției. Începând cu acordurile lor de mai multe milioane de dolari cu Spotify și Netflix și, cel mai recent, cu publicarea cărții de memorii a prințului Harry, “Spare“, la Penguin Random House. Interesant este că acești pași i-au urmat îndeaproape pe cei ai unui alt cuplu celebru, Michelle și Barack Obama, după ce au părăsit Casa Albă. Deși ar putea fi o simplă coincidență, un nou detaliu a adus în atenție similitudinea dintre aceste două cupluri.

Angajamentele

Potrivit documentelor fiscale la care a avut acces “Daily Mail“, Meghan Markle și Prințul Harry au plătit 110.000 de dolari agenției de relații publice KMLSA a lui Katie McCormick Lelyveld, care a fost secretara de presă a lui Michelle Obama între 2007 și 2011, pentru servicii de "sprijin strategic" în 2021. Aceste documente arată, de asemenea, că au plătit 215.000 de dolari agenției Invisible Hand a lui Genevieve Roth, consilier al campaniei prezidențiale a lui Hillary Clinton din 2016. Interesant este că site-ul acesteia din urmă enumeră printre clienții săi nu doar Fundația Obama, ci și Archewell, legând încă o dată activitățile celor două cupluri.

Alte coincidențe

În mai multe rânduri s-a speculat că, după plecarea lor din Familia Regală britanică, Ducii de Sussex au decis să ia ca “hartă“ de urmat drumul pe care soții Obama au părăsit Casa Albă. Deși, în multe dintre aceste cazuri, ar putea fi vorba despre o coincidență, realitatea este că drumurile celor două cupluri s-a intersectat în mai multe ocazii.

Chiar înainte de căsătoria cu Meghan Markle, Prințul Harry are o relație apropiată cu soții Obama încă din 2013, participând alături de Michelle Obama la câteva inițiative de-a lungul anilor și având și câteva întâlniri relaxate cu Barack Obama, una chiar la un meci de baschet. La rândul lor, soții Obama și-au arătat în mai multe rânduri aprecierea și recunoștința față de Regina Elisabeta, stindardul prin care s-au apropiat de Familia Regală britanică.

Primul punct de suprapunere a venit odată cu anunțarea contractelor lor cu Netflix și Spotify pentru a produce conținut, măsuri luate pentru prima dată de familia Obama. De fapt, asemănarea merge chiar mai departe, deoarece, așa cum Michelle a produs “Waffles and Mochi“, o emisiune pentru copii, Meghan intenționa ca primul ei proiect cu serviciul de streaming să fie “Pearl“, un produs pentru copii, deși acesta a fost anulat în timp ce se afla în pre-producție.

Prin intermediul Higher Ground Productions, soții Obama au lucrat la diverse proiecte care au fost lansate pe cont propriu, dar suprapunerile cu cuplul californian nu s-au încheiat. Așa cum Michelle a realizat un documentar foarte personal în jurul promovării cărții sale de memorii, “Becoming“, Ducii de Sussex au realizat propria producție sub titlul “Harry and Meghan“, despre plecarea lor din Marea Britanie, în timp ce au anunțat deja un serial despre personaje inspiraționale, foarte asemănător cu proiectele Obama cu Netflix.

Al doilea punct de întâlnire a fost cu Spotify, platforma audio cu care familia Obama a semnat un contract în urmă cu câțiva ani, în care fosta Primă Doamnă a fost protagonista propriului podcast, da, la fel cum a făcut și Meghan cu aceeași platformă. Atenție, în 2019, soții Obama au anunțat că au încheiat parteneriatul cu gigantul audio și că au lucrat recent cu alte platforme.

În cele din urmă, în acest scenariu întrepătruns, Obama au semnat contracte de mai multe milioane de dolari pentru a-și scrie memoriile după ce au părăsit Casa Albă, ceea ce s-a întâmplat și cu Prințul Harry, prin cartea sa “Spare“ - iar zvonurile privind o carte a lui Meghan continuă să apară.

Să mai spunem și că atât Michelle Obama, cât și Meghan Markle sunt prietene cu Oprah Winfrey, un liant deloc de neglijat, mai ales că cele trei fac parte din curentul “empowering women“ și că Oprah este o portavoce puternică pentru mesajele celor două.

Să fie totul doar o coincidență?

FOTO: Profimedia, Instagram

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite