Marioara Murărescu, omagiată de artişti şi colegi la TVR, instituţia în care a lucrat peste patru decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artişti de muzică populară, realizatori TV, dar Şi oameni obişnuiţi i-au adus astăzi un omagiu Marioarei Murărescu, la Televiziunea Română, instituţia în care a lucrat peste 40 de ani.

Nicolae Furdui Iancu, Iuliana Tudor, Steliana Sima, dar şi mulţi alţii au fost prezenţi astăzi la sediul TVR.  Trupul neînsufleţit al Marioarei Murărescu a fost depus la ora 12.00, la parterul clădirii Studiouri, în holul mare al Televiziunii Române.

După o ceremonie religioasă, colegii şi prietenii au rostit mici discursuri, iar unii dintre ei au şi fredonat fragmente din melodii populare pe care realizatoarea emisiunii „Tezaur folcloric“ le îndrăgea atât de mult.

 „Nu am să-i spun adio. Cred că Marioara Murărescu a reuşit să obţină ceea ce se întâmplă rarisim: să guste puţin din nemurire“, adeclarat Iuliana Tudor pentru tvr.ro.

„O mare personalitate, un iubitor de cântec, de tradiţie, un iubitor de naţiune română, care şi-a închinat toată viaţa acestei profesii nobile de a promova cântecul românesc şi tradiţiile românilor“, a spus interpretul Nicolae Furdui Iancu.

Înmormântarea va avea loc marţi, de la ora 11.00, la Cimitirul Cernica. „Mulţumim tuturor oamenilor care şi-au adus omagiile şi îi aşteptăm în continuare şi mâine să ne fie alături“, a spus fiul Marioarei Murărescu, Petrişor Murărescu.

Marioara Murărescu a încetat din viaţă, la 66 de ani, răpusă de cancer. Ea şi-a început cariera în Radiodifuziunea Română în 1972, iar din 1977 a lucrat la emisiuni folclorice şi programe speciale în TVR. A realizat timp de 30 de ani emisiunea „Tezaur folcloric“, una dintre cele mai longevive emisiuni de televiziune din România.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite