Imagini incredibile: casa de 4,8 milioane de dolari a lui Anthony Hopkins, neatinsă de incendiile din California. Care ar fi posibila explicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa actorului Anthony Hopkins a rămas în picioare FOTO Backgrid
Casa actorului Anthony Hopkins a rămas în picioare FOTO Backgrid

Fotografii realizate cu drona prezintă vila din Malibu a actorului galez Anthony Hopkins (80 de ani) complet intactă în urma incendiilor devastatoare din California, deşi unii dintre vecinii lui nu au fost la fel de norocoşi, locuinţele fiindu-le mistuite în întregime de flăcări.

Numărul persoanelor date dispărute în incendiul care devastează sudul şi nordul Californiei a crescut la peste 600, iar numărul morţilor a ajuns la 63. „Woolsey Fire“, care a izbucnit pe 8 noiembrie, a ars peste 57.000 de hectare şi a distrus sute de case, în staţiunea Malibu majoritatea aparţinând starurilor de la Hollywood. 

În mod miraculos, vila în valoare de 4,8 milioane de dolari a lui Anthony Hopkins a scăpat complet neatinsă de flăcări, după cum se poate vedea într-o serie de imagini realizate cu drona. 

În partea dreaptă a casei starului şi în faţă se pot vedea ravagiile făcute de foc.

image

Reşedinţa lui Anthony Hopkins FOTO BackGrid

La fel de norocos a fost şi actorul Pierce Brosnan (65 de ani). Dronele au surprins şi reşedinţa acestuia estimată la 3,5 milioane de dolari rămasă intactă în urma incendiului. 

image

Casa din Malibu a lui Pierce Brosnan FOTO Splash News/Daily Mail 

S-ar putea totuşi să nu fie o pură întâmplare. Presa americană a scris în ultimele zile că mai multe vedete de la Hollywood au apelat la echipe de pompieri privaţi pentru a-şi salva proprietăţile. Spre exemplu, rapperul Kanye West şi soţia sa, Kim Kardashian, şi-au angajat pompieri care să le protejeze vila de 60 de milioane de dolari pe care o au în Hidden Hills. Celebrul cuplu a solicitat ca pe lângă reşedinţa lor să fie apărate de flăcări şi celelalte locuinţe din imediata apropiere. 

În plus, companii mari de asigurări, precum Chubb şi AIG, oferă inclusiv servicii de stingere a incendiilor. Potrivit The Atlantic, Wildfire Defense Systems, o companie privată din Montana, are peste 53 de echipe de pompieri pe teren în California şi asigură protecţia a 1.000 de locuinţe. 

Conform CBS News, în Malibu o astfel de asigurare costă între 2.500 şi 8.000 de dolari pe an. Mai mult, companiile de asigurări îşi oferă serviciile doar clienţilor care deţin case în valoare de peste 2 milioane de dolari. Politicile firmelor au fost criticate pentru discriminare, având în vedere că lista de clienţi AIG, spre exemplu, este în proporţie de 42% formată din persoane tin topul Forbes al celor mai bogaţi americani. 

Pe de altă parte, zeci de celebrităţi şi-au pierdut casele în incendiu, printre care actorii Liam Hemsworth, Gerard Butler, Kim Basinger, Mark Hamill şi cântăreţii Miley Cyrus, Neil Young, Robin Thicke, Lady Gaga şi Cher. 

   

image

Casa în valoare de 2,5 milioane de dolari a actorului Liam Hemsworth şi a iubitei sale, cântăreaţa Miley Cyrus FOTO BackGrid

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite