Halle Berry, discurs în fața Capitoliului SUA: „Sunt la menopauză!“ Actrița, apel pentru adoptarea unei legi esențiale pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriței Halle Berry i s-a alăturat joi un grup de senatori în fața Capitoliului pentru a promova o lege prin care care să se investească 275 de milioane de dolari în cercetare și educație în ceea ce privește menopauza.

Halle Berry FOTO Getty Images
Halle Berry FOTO Getty Images

Legislația cere guvernului federal să cheltuiască mai mult pentru studiile clinice privind menopauza, precum și pentru terapia hormonală care este utilizată pentru a trata bufeurile și alte simptome.

Berry, în vârstă de 57 de ani, a strigat despre faptul că și ea e la menopauză, în fața Capitoliului, joi.

„Sunt la menopauză, bine?” a strigat Berry în fața mulțimii. „Trebuie să fie eliminată rușinea în legătură cu menopauza. Trebuie să vorbim despre această parte foarte normală a vieții noastre care se întâmplă. Medicii noștri nici măcar nu pot să ne spună cuvântul, cu atât mai puțin să ne ghideze prin călătorie”, a spus actrița, potrivit Boston Globe.

Berry, mamă a doi copii, a vorbit la începutul acestui an despre experiența ei cu perimenopauza, descriind o situație în care a spus că medicul ei a diagnosticat-o greșit.

„Doctorul meu nu avea cunoștințe și nu m-a pregătit”, a spus Berry într-o conversație cu prima doamnă Jill Biden la un eveniment din Los Angeles, în martie.

„Atunci am știut: „Doamne, trebuie să-mi folosesc platforma”, a spus Berry la acea vreme. „Trebuie să folosesc tot ceea ce sunt și trebuie să încep să fac o schimbare și o diferență pentru alte femei.”

Perimenopauza, perioada de timp înainte de menopauză, când ovarele produc cantități variate de hormoni estrogen și progesteron, poate începe încă de la 40 de ani și poate dura până la 10 sau mai mulți ani.

Vârsta medie pentru menopauză, când menstruația se oprește definitiv, este de 52 de ani, conform Oficiului pentru Sănătatea Femeii din SUA. Menopauza este atinsă după ce a trecut un an întreg de la ultima menstruație.

Conform unei propuneri legislative susținută de Berry și introdusă de senatorul democrat de Washington Patty Murray și senatorul republican de Alaska Lisa Murkowski, 125 de milioane de dolari din finanțare federală ar fi rezervate pentru studiile clinice, sănătatea publică și cercetarea medicală asupra menopauzei.

Banii rămași ar contribui la sprijinirea detectării și diagnosticării menopauzei, la instruirea medicilor în tratarea menopauzei și la sensibilizarea publicului cu privire la aceasta.

Proiectul de lege este susținut de 17 senatori - trei republicani, 13 democrați, unul independent. Toate femei.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite