FOTO Jennifer Lopez, dată în judecată din cauza unei fotografii cu logodnicul: suma uriaşă cerută ca despăgubire

0
0
Jennifer Lopez FOTO Guliver/Getty Images
Jennifer Lopez FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez (50 de ani) a fost dată în judecată din cauza unei fotografii şi riscă să plătească daune uriaşe.

Jennifer Lopez este acuzată de încălcarea drepturilor de autor din cauza unei fotografii postate pe contul său de Instagram pe 7 noiembrie 2017, scrie eonline.com.

Potrivit documentelor depuse la tribunal, în procesul deschis de agenţia de ştiri Splash News şi Picture Agency, fotografia despre care este vorba îi arată pe Lopez şi pe logodnicul ei, Alex Rodriguez, ţinându-se de mână în timpul unei plimbări prin New York. 

Actriţa nu a cerut permisiunea de a folosi imaginea şi acum riscă să plătească daune de 150.000 de dolari, sumă cerută de agenţie drept despăgubire pentru prejudiciul creat.

În documentele depuse, Splash News şi Picture Agency susţin că ei sunt singurii proprietari exclusivi ai fotografiei şi, astfel, agenţia de ştiri i-a solicitat actriţei, prin intermediul unei scrisori trimise la 12 decembrie 2017, să retragă poza, pe motiv că a fot preluată fără acord. Mai mult, părţile acuză că J Lo a obţinut, ilegal, vizibilitate în social media datorită fotografiei incriminate.

„Fotografia este creativă, distinctivă şi valoroasă. Datorită statutului de celebritate al subiectului şi calităţii fotografiei, reclamantul (şi fotograful pe care îl reprezintă) a urmărit să obţină venituri din licenţierea fotografiei. Dar utilizarea neautorizată din partea pârâtei dăunează pieţei existente şi viitoare a fotografiei originale“, se arată în documentele depuse la tribunal.

image

Jennifer Lopez şi Alex Rodriguez FOTO MiamiPIXX/Vaem / BACKGRID / eonline.com / Splash News

Actriţa şi cântăreaţa nu este singura celebritate acuzată de încălcarea drepturilor de autor. În urmă cu o lună, modelul Gigi Hadid a fost trimisă în judecată pentru o poză cu fostul ei, Zayn Malik, postată pe Insta Story.

Şi Ariana Grande a trecut prin aceeaşi experienţă în luna mai a acestui an. Artistei i s-au cerut 25.000 de dolari pentru o poză preluată şi postată în social media, însă cele două părţi au ajuns la un acord pentru încetarea ostilităţilor.

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite