Florin Călinescu, noi critici la adresa politicienilor: „Liviulică, câtă nesimţire mai înghiţim? Puşcărie la salină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Călinescu (61 de ani) continuă seria criticilor dure la adresa politicienilor. Actorul şi omul de televiziune a comentat pe Facebook starea precară a drumurilor din România, adresându-se retoric liderului PSD Liviu Dragnea.

Florin Călinescu, membru al juriului în emisiunea „Românii au talent“ de la Pro TV, îi consideră vinovaţi pe toţi miniştrii care „s-au perindat“ pe la Transporturi, dar şi pe angajaţii de la CNAIR pentru starea proastă a drumurilor din România şi mărturiseşte că „ar face un tribunal special pentru ăştia“. 

„Câtă golănie la Tansporturi, Compania de drumuri şi catastrofe (n.r.) CNAIR sau cum dracu’ i-o mai zice. Să ne înţelegem. Din '90 încoace... Dacă aş avea putere, aş face un tribunal special doar pentru ăştia. Şi pentru cei care au fost prim-miniştri, că nu au golănit de capul lor. Câtă nesimţire, câtă, Liviulică, mai înghiţim? Puşcărie la salină! Fiecare live, de azi înainte, va începe şi se va termina cu subiectul ăsta. Pe lângă altele“, a scris Călinescu pe Facebook.

Bugetul pentru anul 2018 în domeniul infrastructurii rutiere adoptat de Parlament conţine alocări insuficiente pentru autostrăzile aflate în lucru, la jumătate sau chiar un sfert faţă de cât ar fi nevoie, deşi unele proiecte ar trebui finalizate chiar anul următor. În plus, mai multe proiecte care au contractele semnate sau sunt deja finalizate în mare proporţie au zero lei alocaţi pe anul următor. Mai grav, majoritatea proiectelor lansate în licitaţie în 2017 au alocări infime pentru 2018: Autostrada Sibiu - Piteşti, drumul expres Piteşti-Craiova, autostrada de centura Sud a Capitalei sau Podul peste Dunăre de la Brăila, scrie HotNews. 

În plus, Călinescu a taxat-o şi pe premierul Viorica Dăncilă, ironizând greşelile gramaticale din discursul acesteia, printr-o altă postare pe Facebook: „«Aceştia e miniştrii care îi avem», zise domnu’ Viorica, prim-ministrul care este. Livulică, nu poate să este alţii?“. 

În urmă cu aproximativ o lună, actorul mărturisea, de asemenea, într-un video live pe Facebook, că ar fi dispus să intre în politică dacă, printr-un scenariu „apocaliptic“ liderul PSD Liviu Dragnea, ar obţine dreptul legal de a candida la preşedinţia României.

„Ca să fie clar, eu nu-mi doresc să intru în politică. Că sunt mulţi dintre dumneavoastră care-mi spun asta, dar şi oameni care-mi spun să-mi văd de treabă (…). Mie îmi pasă foarte tare de locul, ţara în care trăiesc şi vreau să văd oameni mai zâmbitori pe stradă, mândri de ce se întâmplă, de ce se poate face, să aibă cineva cât de cât palpabilitatea unui viitor (…), dar dacă Liviulică insistă foarte mult, voi face treaba asta datorită lui, dacă voi face acest pas. Trebuie să iau acest lucru în considerare. Mai exista cineva care-mi spunea „băi, deşi n-ai stofă de politician, eu te-aş vota“, declara Călinescu.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite